Çin, Suriye'de kimyasal silah kullanımını kınadı

Çin, Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde meydana gelen son saldırılarla ilgili olarak, kimyasal silah kullanımına kesinlikle karşı çıktıklarını açıkladı.

Çin, Suriye'de kimyasal silah kullanımını kınadı
Çin, Suriye'de kimyasal silah kullanımını kınadı
GİRİŞ 10.04.2018 17:24 GÜNCELLEME 10.04.2018 17:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, Çin’in hangi koşulda ve hangi amaçla olursa olsun herhangi bir ülke, örgüt veya birey tarafından kimyasal silah kullanımına karşı çıktığını vurguladı.

Sözcü Shuang başkent Pekin’de bugün yaptığı açıklamada, Çin’in konuyla ilgili bilimsel inceleme yöntemlerine dayalı kapsamlı tarafsız bir soruşturma yapılması ve somut deliller sunulması suretiyle bir sonuca varılmasını istediğini, bunun öncesinde tarafların peşin bir hükme ve keyfi neticelere varmaması gerektiğini söyledi. 

 

 

Suriye meselesinin kritik bir kavşakta bulunduğunun altını çizen Çinli sözcü, siyasi çözümün tek uygulanabilir yol olduğuna, askeri yolların sorunu herhangi bir noktaya ulaştıramayacağına vurgu yaptı. Shuang, Çin’in Suriye’deki gerilimin BM arabuluculuğunda azaltılması ve en kısa zamanda siyasi çözümün ilerletilmesi için taraflarla birlikte çalışmayı arzuladığını sözlerine ekledi. 

Suriye rejimi, Cumartesi gecesi Duma ilçesine kimyasal bir saldırı gerçekleştirmiş, saldırıda 180 sivil hayatını kaybetmiş, içinde kadın ve çocukların olduğu bin 500'den fazla sivil ise yaralanmıştı. 

YORUMLAR 6
  • Alperen 6 yıl önce Şikayet Et
    peki sormak lazim suriyeye kimyasal silahlari kim satti cin ve rusya degil mi ?
    Cevapla
  • Tugay 6 yıl önce Şikayet Et
    Hemen önyargılı olmayalım bu oyun olabilir kardeşim. Abd ve israilin yapmadığını kim garanti eder.
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Pkk nin elinde kimyasal başlık olduğu zeytin dalı harekati öncesi açıklanmıştı. Abd emriyle pkk bunları gutada kullanmış olabilir.amaç cümbür cemaat suriye ye giriş vizesi değilmi .abd kendine meşruiyet kazandırmak için her yolu deniyor
    Cevapla
  • karakeçili 6 yıl önce Şikayet Et
    sen bekle sıra sanada gelcek Doğu Türkistan da yaptıklarınızı biliyoruz ve yakın zamanda hesabını soracağız senden bekle kafir Çin
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Hep Suriye'yi konuşmak olmaz. Çin ilk önce Doğu Türkistan'da şehit ettiği, ibadet etmelerine izin vermediği Türk soydaşlarımızın hesabını versin. Elbet birgün Kürşad ve Kırk çerisi gibi olup soydaşlarımızın intikamını alacağız...
    Cevapla
  • Gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    Hakiki türksün helal Sana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak