Rusya'dan ABD'ye terör suçlaması

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD ve yönettiği koalisyonun Suriye'deki ana hedefinin terör örgütü DEAŞ ile mücadele değil, bölgedeki askeri ve ekonomik varlığını güçlendirmek olduğunu vurguladı.

Rusya'dan ABD'ye terör suçlaması
Rusya'dan ABD'ye terör suçlaması
GİRİŞ 24.04.2018 10:34 GÜNCELLEME 24.04.2018 12:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şoygu, Pekin'de Şanghay İşbirliği Örgütü Savunma Bakanları toplantısında yaptığı konuşmada, "ABD ve müttefikleri kendi amaçlarında uluslararası terör güçlerini kullanıyorlar. Örnek olarak Irak ve Suriyeyi gösterebilirim. ABD'nin yönettiği güçlü koalisyon birliği uzun zaman boyunca teröristlerle başa çıkamadı" derken, bu süreçte terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki bölgelerin daha da genişlediğini söyledi. 

Şoygu, "Anlaşılan hedefleri farklıydı ve bölgedeki durumu karıştırmak, bölgedeki askeri ve ekonomik varlığı güçlendirmek asıl hedefleriydi" diye konuştu.

LAVROV: MACRON, ABD’Yİ CESARETLENDİRİYOR

Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleştirilen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısı kapsamında gazetecilere konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov “Bu arada onları Suriye’de kalmaya cesaretlendiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron. Geçenlerde ABD’nin Afganistan’dan çekilmemesini, ABD öncülüğündeki koalisyonun Batı’nın onaylayacağı bir düzen kurulana kadar Suriye’de kalması gerektiğini söyledi” sözlerini kullandı.

Lavrov’un açıklamaları Trump’ın yaklaşık bir ay önceki ‘yakın zamanda Suriye’den çekileceğiz’ açıklamasının ardından geldi.

 

 

 

YORUMLAR 1
  • osmanoğlu2023 6 yıl önce Şikayet Et
    efendiler günaydın...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı