Danimarkalı bakandan oruç hakkında skandal sözler

Danimarka'da göçmenlik karşıtı görüşleriyle tanınan bakan Inger Stojberg, Müslümanların Ramazan ayında çalışmalarının 'herkes için tehlikeli' olduğunu ifade ederek çalışmaya ara vermeleri gerektiğini öne sürdü.

Danimarkalı bakandan oruç hakkında skandal sözler
Danimarkalı bakandan oruç hakkında skandal sözler
GİRİŞ 21.05.2018 13:59 GÜNCELLEME 21.05.2018 14:00
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Merkez-sağ liberal parti üyesi olan ve kamuoyunda göçmenlik karşıtı fikirleriyle tanınan Göç ve Entegrasyon Bakanı bakan Inger Stojberg, Danimarkalı BT gazetesine yazdığı bir yazıda "Danimarka toplumunun geri kalanı için oluşabilecek olumsuz sonuçlardan kaçınmak için, Müslümanlardan Ramazan ayı boyunca işlerinden ayrılmalarını istiyorum" dedi.

Oruç tutmanın güvenlik ve verimliliği etkileyeceğinden korktuğunu belirten bakan, "10 saat boyunca hiçbir şey yemeyen bir otobüs şoförü" üzerinden verdiği örnekle "Bu hepimiz için tehlikeli olabilir" dedi.

 

 

Bakan ayrıca "1400 yıllık bir kurala uymayı emreden bir dini düzenin 2018'de Danimarka'da sahip olduğumuz toplum ve işgücü piyasasıyla uyumlu olup olmadığını merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

Danimarka son 15 yıl içinde ülkedeki göç politikalarını sıkılaştırarak, göçmenlerin işgücü piyasasına uyum sağlamak için ülkenin kültürünü ve dilini öğrenmeleri gerektiği konusunda şartlar ortaya koydu.

YORUMLAR 44
  • Tatar 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc geberince sana uyumlu olup olmadığını gösterecek.cok merak etme.özgürlüğün keyfini cikarin bakalim.din gününün sahibi Allah.
    Cevapla
  • Talha 5 yıl önce Şikayet Et
    Gectigimiz yıllarda danimarkada ramazan aylarında ne gibi olaylar oldu? Bunların istatistigi var mı? Neye dayanarak bunu söylüyor? Neye dayandıgını söyliyim. Bunlar iyice kafayı sıyırdı. Bunlara kalsa Insanlar ne zaman yemek yiyecegini de bu baskıcı avrupaya soracak. Nerde demokrasi nerde özgürlük?
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz fıtratinızla uygun degilsiniz yazık size hidayet nasib eylesin Yüce ALLAH'IM orucun ne oldugunu anlardiniz
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafirden ne beklenir ki zaten İslam düşmanlığı yapıyorlar
    Cevapla
  • Nur 5 yıl önce Şikayet Et
    Korktum sureti görünce..Bismillah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı
Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren şahıs hakkında yeni gelişme! Karar verildi