Esed açıkladı: Onlara ihtiyacımız var!

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esed, ülkede Rus kuvvetlerine terörle mücadelenin dışındaki alanlarda ve uzun vadede ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Esed, Rusya Federasyonu askerlerinin Suriye'deki varlığının dünyada siyasi denge sağlanıncaya kadar devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Esed açıkladı: Onlara ihtiyacımız var!
Esed açıkladı: Onlara ihtiyacımız var!
GİRİŞ 27.07.2018 11:10 GÜNCELLEME 27.07.2018 11:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Interfax haber ajansına göre Esed Rus ajanslarıyla yaptığı söyleşide, "Rus silahlı kuvvetleri küresel siyasi dengeler değişene kadar bölgemizde, en azından Ortadoğu'da denge için gerekli. Ve (dengelerin değişmesi) gerçekleşmeyebilir de, bilmiyoruz. Bu yüzden önemli ve gerekli" dedi.

Esed Suriye'nin Rusya ile Hmeymim askeri üssüne ilişkin 40 yıldan uzun sürecek bir anlaşma imzaladığını belirterek, iki ülke arasındaki ilişkinin uzun vadeli olduğunu gösterdi. Esed ayrıca mültecilerin Suriye'ye hızla dönüşünün, Şam ve Moskova arasında görüşülen ana konu olduğunu belirtti. TASS haber ajansına göre Esed "Mültecilere, özellikle de burada işleri olan Suriyelilere geri dönme çağrısında bulunuyoruz" dedi.

 

 

Aynı zamanda "Beyaz Baretliler" insani yardım kuruluşu gönüllülerine de değindi ve militan gruplar için bir koruma olduğunu söyledi. Resmi olarak Suriye Sivil Savunması olarak bilinen grup, Şam ve müttefiklerinin bombalama saldırıları sırasında isyancıların kontrolündeki bölgelerde binlerce insanı kurtardığı için Batı'da yaygın olarak saygı gösteriliyor ve değer veriliyor. Interfax haber ajansına göre Esed "Beyaz Baretliler'in kaderi, herhangi bir teröristle aynı" dedi. Esed "İki seçenekleri var; son beş yılın dördünde olduğu gibi silahlarını bırakmak ve aftan faydalanmak, ya da diğer teröristler gibi ortadan kaldırılmak" dedi.

YORUMLAR 8
  • vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    putin kontrolumuzde dedigimizi yapiyor o yonden sikinti yok
    Cevapla
  • Dadas 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke olsen.
    Cevapla
  • EAGLEEYE 5 yıl önce Şikayet Et
    32 milyar tl para harcanmis paraya bak be iyilikten anlasalar iyilikten maraz digar diye bosa dememisler
    Cevapla
  • metehan 5 yıl önce Şikayet Et
    sizin rusyanin abd nin de silindigini gormek guzel olur katil Esed
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Her yerde olduğu gibi efendi müslümanları da var bozuk olanları da burada bunları rant gören başta ev sahipleri düşünsün 500 liralık ev olmuş 1000 lira
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto