Alimler ayağa kalktı: Bu İslam'a büyük zarar verdi

Cezayir Müslüman Alimler Derneği Başkan Yardımcısı Ammar Talibi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın suikast sonucu öldürülmesinin İslam’a büyük zarar verdiğini vurguladı.

Alimler ayağa kalktı: Bu İslam'a büyük zarar verdi
Alimler ayağa kalktı: Bu İslam'a büyük zarar verdi
GİRİŞ 23.10.2018 09:23 GÜNCELLEME 23.10.2018 09:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cezayir Müslüman Alimler Derneği Başkan Yardımcısı Ammar Talibi, El-Besair gazetesinde "Fikirlere suikast" başlığıyla, 2 Ekim salı günü Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı olayını ele aldı.

Bu çirkin suikast ve korkunç öldürme eyleminin İslam'a büyük zarar verdiğini belirten Ammar Talibi, "Bu kişiler şeriatla hükmettiklerini ve selefin yolundan gittiklerini iddia ediyorlar. Bu, İslam'ın, onun hoşgörüsünün, adaletinin ve özgürlük konusundaki temellerinin çarpıtılmasıdır" ifadelerini kullandı.

 

 

BASKILARA DAYANAMADI VATANINI TERK ETTİ

Talibi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın görüşlerini açıkça ortaya koyan bir gazeteci olduğunu, ülkesinin düşmanı değil bilakis hizmetkarı olduğunu belirterek, Suudi gazetecinin baskılara dayanamadığında vatanını terk ettiğini ancak silaha sarılmadığını kaydetti.

KANADA VE ALMANYA'DAN TEPKİ

Öte yandan, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, pazar akşamı verdiği bir röportajda, Suudi Arabistan'ın şartlara uymaması durumunda, 15 milyar Kanada doları değerindeki savunma anlaşmasının  feshedilebileceğini açıkladı.

Justin Tredeau, geçtiğimiz Perşembe günü Tout Le Monde En Parle adlı programda yaptığı açıklamada, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayının arkasında Suudi Arabistan bile olsa Kanada'nın daima insan haklarını savunacağını söylemişti.

Almanya’dan ise Kaşıkçı cinayeti sonrası Suudi Arabistan’a yönelik ilk somut adım geldi. Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmeier de hükümetin şu an Suudi Arabistan’a silah ve savaş malzemesi ihraç edilmesini öngören yeni taleplerin onaylanmayacağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan Başsavcılığınca yürütülen soruşturma neticesinde, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na geldiği sırada burada bulunan "Başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği" belirtilmişti. 

YORUMLAR 3
  • Arif 5 yıl önce Şikayet Et
    Medine yi mekke yi bize bırakın da defolun ordan.
    Cevapla
  • Xye 5 yıl önce Şikayet Et
    Amacta oydu zaten!!!!!!
    Cevapla
  • fusuy lubkam 5 yıl önce Şikayet Et
    ha deaş Suudi Arabistan'ın 15 kişilik konsolosluğa gelen Ölüm Timi Ne Farkeder hepsini yetiştiren ve arkasında olan Amerika
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: Çok sayıda terörist öldürüldü
11 ilde PKK'ya operasyon: 92 terör ini imha edildi!