Ve beklenen oldu! ABD'den Suudilere ilk yaptırım

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo yaptığı açıklamada, ABD'nin Kaşıkçı'nın öldürülmesinden sorumlu olduğunu belirlediği Suudi bazı yetkiliere karşı yaptırım uygulayacağını söyledi. AA muhabirine konuşan Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden biri de, Suudi 21 yetkilinin vizelerini iptal ederek vize yasağı uygulanacağını belirtti.

Ve beklenen oldu! ABD'den Suudilere ilk yaptırım
Ve beklenen oldu! ABD'den Suudilere ilk yaptırım
GİRİŞ 24.10.2018 09:35 GÜNCELLEME 24.10.2018 09:35
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

ABD yönetimi, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle Suudi Arabistanlı 21 yetkilinin vizelerini iptal ederek vize yasağı uygulayacak.

POMPEO'DA YAPTIRIM UYGULANACAĞINI AÇIKLADI

 

 

Konu ile alakalı açıklama yapan ABD Dışişleri Baklanı Mike Pompeo, yaptırımlar arasında en az 20 kişinin ABD vizelerinin iptal edilmesinin de bulunduğunu belirterek, "Bu cezalar bu konuyla ilgili ABD'nin söylediği son söz olmayacak. ABD'nin, gazeteci cemal Kaşıkçı'ya yapılan şiddet dolu, acımasız eylemlere hoşgörü göstermeyeceğini çok net olarak açıklıyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirine konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden biri de, "Bakanlık, Göç ve Vatandaşlık Yasası uyarınca vize sahibinin ABD'ye kabul edilemez olduğunu veya vize için uygun bulunmadığını gösteren herhangi bir zamanda ortaya çıkan bilgilere dayanarak vizeleri iptal etme yetkisine sahiptir" dedi.

Yaptırıma ilişkin bilgi veren Sözcü, Kaşıkçı'nın ölümüyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 21 Suudi yetkilinin vizelerinin iptal edileceğini ve vize yasağı uygulanacağını söyledi.

Bakanlık Sözcüsü ayrıca, ABD yasalarıyla korunan vize gizliliği uyarınca, yaptırıma maruz kalacak Suudi yetkililer hakkında detaylı bilgi açıklayamayacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR 38
  • eroglu 5 yıl önce Şikayet Et
    abd .de ne yaptirim meraklisi arkadas yaptirim da yaptirim
    Cevapla
  • mazlum 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın başı dertte,en çokta bizim,daha ne oyunlar kuracaklar kim bilir?para için yapmayacakları şey yok.görünen ortada bütün dünya ekonomisi allak bullak,kazanan hep siyonistler.
    Cevapla
  • erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    hadi silah ambargoso uygulasana yemez degilmi cikarci amerika
    Cevapla
  • Adam gibi Adam 5 yıl önce Şikayet Et
    Eeeey Selman, hadi konuşsana. Tramp Abin konuşuyor, digerleride Senin hakkında konuşuyor... Hodri Meydan! Neden sütdökmüş Kedi gibi hep birilerinin arkasına Saklanıyorsun ?? Hadi konuş, konuş...
    Cevapla
  • kul ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    körler sağırlar birbirini ağırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
UCM tehdide tepki gösterdi: Uluslararası yargıya müdahale!
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"