'Askerlerinizi nasıl bağırttığımızı unutmayın'

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, ABD'nin İran'a yönelik 5 Kasım’da başlatacağı ekonomik yaptırımlar öncesi Donald Trump'a "İran'ı asla tehdit etme" uyarısında bulundu.

'Askerlerinizi nasıl bağırttığımızı unutmayın'
'Askerlerinizi nasıl bağırttığımızı unutmayın'
GİRİŞ 04.11.2018 13:46 GÜNCELLEME 04.11.2018 13:46
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Kasım 1979'da bir grup üniversite öğrencisinin Tahran'daki Amerikan Büyükelçiliği'ni basarak çalışanları rehin alması olayının yıldönümü İran'ın birçok kentlerinde yapılan etkinliklerle anıldı.

"ASKERLERİNİZİN KORKU DOLU BAĞIRIŞLARI UNUTULMUŞ DEĞİL"

 

 

Etkinlik kapsamında Tahran'daki eski ABD Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalığa konuşan Tümgeneral Caferi, İran'a karşı yeni yaptırım kararı alan ABD Başkanı Donald Trump'ı hedef alarak, "Bizi asla tehdit etme ve askeri tehditle korkutmaya çalışma, çünkü Amerikan askerlerinin İran'ın Tebes kenti ve Basra Körfezindeki korku dolu bağırışları unutulmuş değil" diye konuştu.

İKİ ÜLKEYİ BİRBİRİNE DÜŞMAN EDEN OLAY

4 Kasım 1979'da, İran'dan kaçan devrik şah Muhammed Rıza Pehlevi'nin ABD'ye kabulünü protesto eden bir grup öğrenci, ABD'nin Tahran'daki büyükelçilik binasını basarak, çalışanları 444 gün rehin almıştı. Olayın ardından iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler kopmuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 42
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    iranın foyası çıktıkça irancılar türkiyeye saldırmaya devam ediyor biz iranın amerikayla asla savaşmayacağını söyledikçe israile bir füze bile atmayacağını haykırdıkça o zaman türkiye yapsın diyorlar iyi de türkiyenin irandan farklılıkları var mesela boş boş tehdit etmiyor israili haritadan sileceğiz diye yalandan tafra yapmıyor ameikan düşmanıyız diyerek halkını aldatarak amerikan düşmanlığı üzerinden prim yapmıyor israile düşmanız diye yalan söyleyip filistn davasını istismar etmiyor filistine gerçek manada insani her türlu yardımı yapıyor
    Cevapla
  • zulu 5 yıl önce Şikayet Et
    10 sene siz Saddam'la başa çıkamadınız da gizli İsrail ve Amerika dan silah alan siz değil miydiniz...onları ben de sevmem ama gerçek bu
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    sadamm dedgin adamin arkasinda kimler oldugunu bilyomusun sen .!? iranyise tek basinaydi efendi anlasana .
    Cevapla
  • yanlış hamle 5 yıl önce Şikayet Et
    böle aptal cevap mı olur. iran halkı ya aptal ya da saddam gibi urgan istiyorlar. ulan tamam cevap verin ama siyasi uslupla cevap vermeniz savaştan uzaklaştırır .savaş iran ın işine gelmez.
    Cevapla
  • wwww 5 yıl önce Şikayet Et
    BİZİM amerikancılar çokmu zorunuza gitti
    Cevapla
  • Alp 5 yıl önce Şikayet Et
    Acem palavralarına devam ediyorlar. Tarihin hangi döneminde hristiyan larla savaşmışlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık