Türkiye açıklaması: İkna olmalarını bekliyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Moskova’nın Kırım’ın yeniden Rusya’ya bağlanması konusunda Türkiye ve İsrail’in ikna olmasını beklediğini söyledi.

Türkiye açıklaması: İkna olmalarını bekliyoruz
Türkiye açıklaması: İkna olmalarını bekliyoruz
GİRİŞ 21.12.2018 11:36 GÜNCELLEME 21.12.2018 11:45
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, dün bir televizyon kanalında Kırım’ın yeniden Rusya’ya bağlanması konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Peskov, Türkiye ve İsrail’in Rusya’nın Kırım ile yeniden birleşme hakkını tanımaya ikna olmalarını beklediklerini söyledi. Dmitry Peskov konuyla ilgili “Kırım konusunda, ne Ankara ne de Tel Aviv, Kırım'ın Rusya ile yeniden birleşmesi sürecinin uluslararası hukuka tamamen uygun olduğu yönündeki gerekçelerimizi kabul etmeye henüz hazır değil. Ancak Türkiye ve İsrail'deki partnerlerimizin, birkaç yıl önce Kırım halkı tarafından yapılan seçimin ve halkın iradesinin doğru bir şey olduğuna ikna olmasını umuyoruz” açıklamasında bulundu. 

 

 

“Ortak çıkarlarımızın olması her konuda Ankara ile aynı duruşta olmamız anlamına gelmez” 

Dmitry Peskov, yaptığı açıklamalarda Türkiye ve İsrail'i ortak ülkeler olarak nitelendirerek, Moskova, Ankara ve Tel-Aviv'in pek çok alanda benzer çıkarlara sahip olduğunu ve bunun pratik olarak bir öneme sahip olduğunu söyledi. Peskov, "Bu pratik yön, Suriye meseleleri de dahil olmak üzere sahip olduğumuz işbirliği ve etkileşime yansımaktadır. Ancak bu, bizim duruşumuzun her konuda Türkiye ve Ankara'nınkiyle örtüştüğü anlamına gelmez. Görevlerimizin farklı olduğu belirli alanlar var" dedi. 

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • kayra-keskin 5 yıl önce Şikayet Et
    şu anda rusya orayı aldımı aldı daha lami cimi yapmaya gerek bile yok , israilin onayı sanki çok önemliydi , israil daha şuracıkta ne oldu devlet olalı
    Cevapla
  • Ali Aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizi tel aviv ile zikretme eğer zerre kadar müslümanım deyipte (türkü, kürdü, Lazı, Çerkezi yani bizden olanlar) içinde tel avive sempati duyan varsa ALLAHIM AHİRETTE BENİ UHUD DAĞI KADAR BÜYÜK YAP Kİ Yahudiye sempati duyanı böcek gibi ezeyim...Amin çünkü herşeye amenna ama kan emici gece gündüz müslümanın kanını nasıl dökerim ve zevk alırım zihniyetindeki Yahudiye ne me lazım işim görülsün diyenler vay sizin halinize şanı Yüce olan bizi seven Rabbimize iftira atanlara şirinlik sempati Aslaaaaaa
    Cevapla
  • hıghlander 5 yıl önce Şikayet Et
    kırım'la,uzun yılar sürecek kalıcı askeri üs ve serbest ticaret bölgesi,ayrıca savunma işbirliği anlaşması yapın,sonrada çıkın ve bağımsızlığını tanıyın. Lüzumsuz yük oluşmamış olur.
    Cevapla
  • he hee al 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah bütün kafir devletleri kahrı perisan etsin birbirinine kırdırsın eninde sonunda hepsiyle kapışacağız
    Cevapla
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    kırım osmanlı toprağı putin efendi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı