Kuzey Kore'de Venezuela vakası! Geçici hükümet kurdular

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong’un suikasta uğrayan kardeşinin oğlunu koruduğunu söyleyen Cheollima Sivil Savunma Teşkilatı (CCD), kendisini Kuzey Kore’nin meşru geçici hükumeti ilan ederek ülkeyi büyük kötülükten kurtarma yemini yaptı. Bu durum Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu tanımayıp kendisini "geçici devlet başkanı" ilan Ulusal Meclis Başkanı Juan Guiado'yu hatırlattı.

GİRİŞ 02.03.2019 13:16 GÜNCELLEME 02.03.2019 14:20
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore’den kendilerine sığınan insanlara yardım teklif eden CCD Teşkilatı, kendilerinin ‘büyük kötülük’ ismini verdikleri Kuzey Kore’nin mevcut rejimini yıkmaya adadıklarını söyledi.

 

 

2017’de Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur havaalanında iki kadın tarafından, babası zehirlenerek öldürülen Kim Han Sol’un online videosunu yayımlayarak kendisine koruma sözü veren CCD grubu ilk defa o zaman ortaya çıktı.

"KENDİMİZİ BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YIKMAYA ADADIK"

 

 

CCD grubu; Japonya’nın işgaline karşı Kore’nin bağımsızlığı için Kore hareketinin kuruluşunun 100. Yılına denk gelen Cuma gönü web sitelerinde Korece ve İngilizce olarak uzun bir bildiri yayımlayarak kendisini Free Joseon’nin (Hür Kore) meşru geçici hükumeti olarak ilan etti. Grup kendilerinin Kim Han Sol’un koruyucusu olduğunu belirtti. 

CCD, “Biz kendimizi, insan ruhuna bulaşmış büyük kötülüğü tamamen yıkmaya adadık. Biz Pyongyang’a tamamen geri dönene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

CCD, kendisini Kuzey Kore halkının tek meşru temsilcisi olduğunu, insan haklarına insanlığa saygı duyan, kadın, erkek ve çocukların şerefine saygı duyan bir ülkenin temellerini kurmaya devam ettiklerini söyledi. CDD, “ Joseon (Kore) özgür olmalı ve olacaktır. Ayağa kalk, köleliği reddeden ayağa kalk!” dedi. 

Grup, eski tarz siyah beyaz hanbok giymiş ve yüzü bulanık ve önden ve arkadan videosu çekilmiş bin kadının açıklamasını yayımladı. Hakkında çok az şey bilinen CCD’nin arkasında kimin bulunduğu bilinmediği ancak grubun Güney Kore İstihbaratı ile bağlantısı olduğu spekülasyonların yapıldığı kaydedildi. 

Arasıra ailesinin katı rejimini eleştiren, 2003 yılında sürgüne gönderilen, Kuzey Kore Lideri Kim Jon Il’in büyük oğlu olan Kim Jong Nam Eylül 2017’de Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da iki kadan tarafından VX sinir gazı kullanılarak öldürülmüştü. 

Kuzey Kore’den kendilerine sığınmak isteyen vatandaşlara yardım ettiğini söyleyen CCD, kendilerine yardım ettikleri için Hollanda, Çin ve ABD’ye teşekkür etti. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 19
  • terörist Abd-BM 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir tane adam tutun ona deyin ki ülkene git ve kendini başkanım diye ilan et biz de seni tanicaz olcak bitcek mevcut başkanı devirmis olcaz. Bu kadar basit. O ülkede yaşayan milyonlarca insanin seçtiğinin kararinin bi önemi yok.Sen onu dert etme. Ülkeye ambargo yaptırım uygulucaz devletin paralarina el koycaz halkı yokluğa mahkum etcez sonrada insani yardım yollicaz insanlar bizi iyi bilecek. Ha birde yardimlarin içinde silah vs. Olacak onlari alin ilerde kullanmamiz gerekirse kullanacaksiniz.
    Cevapla
  • emin 5 yıl önce Şikayet Et
    CCD, kendilerine yardım ettikleri için Hollanda, Çin ve ABD’ye teşekkür etti. (durum anlaşıldı)
    Cevapla
  • AÇI 5 yıl önce Şikayet Et
    Kim midir nedir bu adam da kof çıktı
    Cevapla
  • gerçek1 5 yıl önce Şikayet Et
    bu adam abd nin kuçu kuçusu hala bunlar size tuhaf geliyor galiba 2 ülke savaşla burun buruna gelmiş ülke lideri 1 sene geçmeden 2 kez ziyaret etmeleri neden?kapalı kapılar ardında ne görüştüler neden bir araya geldiler bilen var mı peki ? kimse sorgulamıyor neden abd yi tehdit edip japonyaya füze atan adam bu kim güney kore , japonya , çin ile arasında soğuk rüzgar esen k.kore neden burada bir terslik yok mu sizce ? abdnin asyadaki maşasıdır k .kore
    Cevapla
  • insan 5 yıl önce Şikayet Et
    roket adam :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt