Zarif: Beyaz Saray İsrail'e hizmet ediyor!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin Orta Doğu'da yürüttüğü siyasetin İsrail ve özellikle Başbakan Binyamin Netanyahu'nun hedeflerine hizmet ettiğini söyledi.

Zarif: Beyaz Saray İsrail'e hizmet ediyor!
Zarif: Beyaz Saray İsrail'e hizmet ediyor!
GİRİŞ 16.04.2019 14:49 GÜNCELLEME 16.04.2019 14:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cevad Zarif, Beşşar Esed'in daveti üzerine Suriye'nin başkenti Şam'a gitti. Görüşme öncesi İran devlet televizyonuna konuşan Zarif, Esed ile ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası meseleleri ele alacaklarını söyledi.

Zarif, Suriye'de barış ve istikrarın tekrar hakim olması için siyasi yolların takip edilmesi gerektiğini belirtti.

ABD'nin son zamanlarda İran'a yönelik attığı adımları "orman kanunları" şeklinde nitelendiren Zarif, uluslararası hukuka riayet edilmesi gerektiğine inanan devletlerin İran'la iş birliği yapmasının gerekliliğini vurguladı.

Zarif, ABD'nin Golan Tepeleri ve Devrim Muhafızları Ordusu ile ilgili kararını kınadıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

"Beyaz Saray'ın siyaseti, sadece İsrail rejimi ve Binyamin Netanyahu'nun hedeflerine hizmet ediyor. Sayın Trump'ın bu adımları, Sayın Netanyahu'ya seçim hediyesi vermek içindi. Suriye'de yasa dışı bu adıma karşılık vermek için görüşmeler yapacağız."

ABD'NİN GOLAN KARARI

ABD Başkanı Trump, 25 Mart'ta Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararnamesini imzalamıştı.

İsrail, Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor.

ABD'NİN DMO'YU TERÖR LİSTESİNE ALMASI

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Nisan'da İran Devrim Muhafızları Ordusunun (DMO) ABD'nin yabancı terör örgütleri listesine eklendiğini duyurmuştu.

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi de buna karşılık ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığını (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldığını açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Yorum1 5 yıl önce Şikayet Et
    Alimlerin hadis yorumuna göre ısrail ıran basra körfezine saldırır ıran karşılık verir. Bunun üzerine ABD Körfez Ülkeleri ile İrana saldırır. ABD İRAN in her yerine füze yağdırmaya başlar sonra bombardıman uçakları ile havadan vurur. Rusya da İrani destekler ve İrana hertürlü desteği verir. İran da ABD nin basra körfezindeki donanmasını batırır ve körfez ülkelerine füze yağdırır. Sonra ABD karadan saldırır kufe de 60 bin şii yi katleder ve savaşı kaybeder. Rusya da sıcak denizlere inme isteğiyle Avrupaya saldırır yakar yıkar. Dünyanın her yerinde savaş olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!