IKBY'den PKK'ya: Burada işleri yok

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar başarıyla sürdürülürken, IKBY'den dikkati çeken bir açıklama geldi. "IKBY'nin Türkiye'ye tehdit olarak algılanmasını istemiyoruz" diyen Hükümet Sözcüsü Dizayi, "PKK'nın burada işi yoktur" ifadelerini kullandı.

IKBY'den PKK'ya: Burada işleri yok
IKBY'den PKK'ya: Burada işleri yok
GİRİŞ 02.07.2019 13:49 GÜNCELLEME 02.07.2019 13:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hakurk'ta terör örgütü PKK'ya düzenlenen operasyon başarılı bir şekilde devam ederken, IKBY hükümetinden de operasyona destek mesajı geliyor.

 

 

IKBY Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, konuya ilişkin açıklamasında, "IKBY'nin gerek Türkiye gerekse de İran'a bir tehdit olarak algılanmasını istemiyoruz" dedi.

Dizayi, "Doğrusu IKBY bölgesinde güvenlik oldukça iyi. Fakat PKK'ya yapılan operasyonlarla ilgili psikolojik bir etki yaratılıyor diyebiliriz. Biz IKBY'nin gerek İran gerek Türkiye neresi olursa olsun komşu ülkelere karşı bir tehdit olarak algılanmasını istemiyoruz. Biz o güçlerin bölgede bulunmasını, bölgenin ilerlemesi ve bölge halkının geri dönmesi konusunda engel teşkil ettiğini görüyoruz. O bölgelerde yüzlerce köy boşaldı. O silahlı grupların (PKK) oralarda olması halkın geri dönmesinde negatif bir etki yaratıyor. Bunun çözülmesini umut ediyoruz. Çünkü IKBY bölgesi Irak'ın bir parçasıdır, O silahlı gurupların burada işi yoktur. '' ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: TRTHABER
YORUMLAR 8
  • kürt kızı 4 yıl önce Şikayet Et
    nankörler komşuymuş referandum yaparken sırtınızı isreile dayarken türkiyenin sizi sadamın pencesinden kurtardığını unutup havalara girerken komşu değilmiydik. ne değişti.
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    korkmayın sizede gelicek sıra acısız olucak korkaklar sizi ananızın eteğini giyip çıkıcaksınız dışarı
    Cevapla
  • Yılların Tiyatrosu 4 yıl önce Şikayet Et
    Lan sizin filmlerinizi yerim ben.
    Cevapla
  • Hasan Alan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne o? Mehmetcik Pkk kardeslerinizin kökünü kazimaya baslayincami komsu ülkerinizi düşünmeye basladiniz. Biz sizlerin ne halt oldugunu iyi biliyoruz. 25-30 seneden beri niye sesiniz cikmiyordu?
    Cevapla
  • bekir cizmeci 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlara inanmak safdillilik olur..Inaniyor gibi gorunup tedbirini almak veya geregini yapmak lazimdir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!