Erdoğan'ın sözleri sonrası ABD'den Türkiye'ye yeni S-400 tehdidi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya'dan S-400 teslimatına ilişkin, "Yolculuk hazırlığı, yükleme çalışmaları sürüyor. Nereye konuşlanacağını MSB ve Genelkurmay Başkanlığımız planlıyor" açıklamasının ardından ABD'li bir yetkiliden açıklama geldi.

GİRİŞ 09.07.2019 10:52 GÜNCELLEME 09.07.2019 11:58
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

CNBC'ye konuşan bir ABD'li yetkili, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasına ilişkin tehdit içeren açıklamalarda bulundu.

 

 

Kanala konuşan bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "S-400 teslimatını tamamlarsa Türkiye'nin çok gerçek ve olumsuz sonuçlarla karşılaşacağının altını çiziyoruz" dedi.

İsmi açıklanmayan yetkili, "NATO ülkelerinin NATO sistemleriyle birlikte çalışabilecek askeri teçhizat tedarik etmesi gerekiyor. Bir Rus sistemi bu standarda uymayacaktır" ifadelerini kullandı.

 

 

Bunun yanı sıra yetkili, NATO müttefikleri ve ABD'nin Türkiye'ye diğer füze sistemlerini önerdiğini dile getirdi.

CNBC, Pentagon ve Beyaz Saray'ın konuya ilişkin yorum talebine yanıt vermediğini belirtti.

YORUMLAR 36
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd teknolojisini kimseye vermeden kendine bağlı uşaklar istiyor.paranın peşinde.baktıki devletler abd patrikten vermeyince s400 kere yöneldi.şimdi önüne gelene patriot satmaya başladı.ama teknolojisini,yazılımını vermiyor tabi.birkaç sene sonra yeni patriotlar yapacak,alınanlar çöpe.gelsin paralar.aynı zamanda silahlar üzerinden ülkeleri kontrol etmeye devam tabi.
    Cevapla
  • lcd 4 yıl önce Şikayet Et
    abd, d'ingiltere, israil bu üç kizkardeș batacaksiniz sizi besleyen baemirligine birlikte
    Cevapla
  • bir tavsiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Yavaştan çatırdamaya başlamış olan, borç batağındaki amerika denilen ülkenin, bu anlamsız ve içi boş tehdit dilinden vazgeçip, bir an önce Türkiye ile anlaşma yolu aramaları kendi menfaatleri icabıdır. Yoksa kendileri bilir. Bu saatten sonra Türkiyenin umurunda bile olmaz.
    Cevapla
  • çok korktuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato üyesi Yunanistan S300 alırken neden bu kadar yaygara koparmadınız sayın amerıkalı yetkili? Bu ikiyüzlü sahtekar tavırlarınız mide bulandırıyor. Artık bizi böyle ucuz ayak oyunlarıyla kandıramayacaksınız.
    Cevapla
  • İhtiyar 4 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu planını bozarsak yaptırım görürler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!