Rusya'dan Türkiye-Suriye sınırı açıklaması!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın, Türkiye-Suriye sınırında güvenliğin sağlanması için iki ülke arasında işbirliği sağlanmasına katkıda bulunacağını söyledi.

Rusya'dan Türkiye-Suriye sınırı açıklaması!
Rusya'dan Türkiye-Suriye sınırı açıklaması!
GİRİŞ 16.10.2019 11:03 GÜNCELLEME 16.10.2019 11:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın, Türkiye-Suriye sınırında güvenliğin sağlanması için iki ülke arasında işbirliği sağlanmasına katkıda bulunacağını söyledi.

 

Sergey Lavrov, Suriye’nin kuzeydoğusundaki çatışmaların neticesinde DEAŞ militanlarının dünyaya yayılmaya başladığını, bunun sorumlusunun Avrupa ülkeleri olduğunu ifade etti.

Soçi’deki Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) partner ülkeleri istihbarat ve güvenlik kuruluşları yöneticileri arasındaki toplantının açılışında konuşan Lavrov, Avrupa ülkelerinin son dönemde ne yapıp ne edip Suriye’de teröristlerin safında yer alan vatandaşlarını geri almayı reddettiğini ifade etti.

“Kürt grupları ayrılıkçılığa ve Arap nüfusla çatışmalara teşvik ederek, Suriye’nin parçalanmasını ve Fırat Nehri’nin doğusunda devlet dışı yapıların oluşmasını amaçlayan ABD ve beraberindeki koalisyonun yıkıcı politikalarına yıllardır dikkat çekiyoruz” diyen Lavrov, şöyle devam etti:

“Bu dar görüşlü politikanın meyvelerini bugün topluyoruz. Bu politikanın sonucu yeni bir çatışma oldu. Bu çatışma nedeniyle bölgedeki DEAŞ'lılar Ortadoğu, Kuzey Afrika ve dünyanın başka bölgelerine yayılmaya başladı. Bu durumun sorumlusu ne yapıp ne edip DEAŞ saflarında savaşan ya da kamplarda olan vatandaşlarını geri almayı kabul etmeyen Avrupa ülkeleri.”

YORUMLAR 4
  • serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    ypg daeşl,ler, salmış niye biz yakalarsak gercektleri söyleyecekleri için çünkü
    Cevapla
  • BAŞKANA MESAJ 4 yıl önce Şikayet Et
    RUSLARA SORUN. Madem öyle, bu güne kadar neden Menbiç'e, Resulayn'a, Telabyad'a girmediniz ve Rakka'ya, Deyrizor'a girmiyorsunuz? Neden Fırat’ın doğusunu ve Türkiye sınırını ABD’nin silahlandırdığı YPG’lilere bıraktınız ve Telrıfat'ta YPG'lileri koruyorsunuz? Neden hala YPG'ye terör örgütü demiyorsunuz? Neden hala idlib'i bombalıyor, SİVİLLERİN evlerini başlarına yıkıyor, onları göçe zorluyorsunuz? Neden Türkiye'deki Suriyeliler sizin hakim olduğunuz yerlere geri dönmüyor? Neden Aynelarap’tan Türkiye'ye gelen 300.000 Kürdü alıp evlerine yerleştirmiyorsunuz? Biz Türkiye'deki Suriyelileri ne yapacağız, nereye gönderip, nereye yerleştireceğiz? Neden bütün bunların bedelini Türkiye ödesin?
    Cevapla
  • ilkerkd 4 yıl önce Şikayet Et
    teroristi teroriste teslim eden ve bununla dünyayı tehdit ederek idare edebilecegini zanneden zavallılar
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Lavrov çok aç gözlüsünüz, gözünüzü toprak doyursun. Biz kendi derdimizdeyiz sizin gibi fırsatçılık yapıp suriye'ye çökme derdinde değiliz. kaç tane sığınmacı aldınız, üstüne üstlük oralarda sürekli sivil masumları bombaladınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?