Arnavutluk'ta 6.4 büyüklüğünde deprem

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi Arnavutluk'ta 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.Depremde en az 13 kişi hayatını kaybetti. Arnavutluk Büyükelçisi Ahmet Yörük, “20 Türk vatandaşının kaldığı otel çöktü. Hepsi kurtarıldı” açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 26.11.2019 07:33 GÜNCELLEME 26.11.2019 14:34
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi Arnavutluk'ta merkez üssü başkent Tiran'ın 34 km kuzeybatısı olan 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Yerel saatle 03:54'te meydana gelen deprem yerin 10 km altında oluştu. Deprem sebebiyle çok sayıda binada hasar oluştuğu bilgisi geliyor. İlk belirlemelere göre balkondan atlayan bir kişi hayatını kaybetti.

5,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

6.4 büyüklüğündeki depremin ardından 9 dakika sonra 5.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Deprem Yunanistan, İtalya, Karadağ, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Hırvatistan ve Sırbistan'da da hissedildi.



EN AZ 13 ÖLÜ

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bir kişinin panik nedeniyle binadan atladığı için hayatını kaybettiği ifade edildi. Toplamda hayatını kaybedenlerin sayısı ise en az 13 olarak açıklandı. 

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, yaralanan 150 kişinin tedavilerinin hastanelerde devam ettiği, sağlık ekiplerinin Tiran, Dıraç ve ülke genelinde hazır bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Başkent Tiran başta olmak üzere Arnavutluk'un diğer şehirlerinde ve komşu ülkeler Kuzey Makedonya, Kosova ve Karadağ'dan da hissedilen deprem Arnavutluk'ta iletişim sorunu ve elektrik kesintilerine neden oldu.

Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı Tiran, Dıraç ve Leş (Lezha) şehirlerinde bugün eğitime ara verildiğini duyurdu.

TÜRKLERİN KALDIĞI OTEL ÇÖKTÜ

Türkiye'nin Arnavutluk Büyükelçisi Ahmet Yörük NTV'ye depremden etkilenen Türkiye vatandaşları hakkında açıklamalarda bulundu. Yörük, “20 Türk vatandaşının kaldığı otel çöktü. Hepsi kurtarıldı. Enkazdan kurtarılan Türk vatandaşlarının sağlık durumu iyi. Bölgedeki Türk vatandaşları Tiran'a getirilecek" dedi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Mısır valisi Mehmet Ali Paşa Arnavut kavala daha kötü olsunlar
    Cevapla
  • avrupada olmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    en çok bu kadar olur avrupada deprem olmaz çünkü fay hattı yok türkiyede 7-8 japonyada 9 ve üzerine kadar deprem olur avrupada olacağının en çoğu budur
    Cevapla
  • Jeoloji M Behzat G. 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa kıtasının Jeolojisii bilmek gerekir. Sen hangi bilgi ve yönlendirme ile deprem yok değmektesin. Biraz araştır. Merak etmeyin ben hem TR ve AB depremlerini bulurum. (Jeoloji Müh. Behzat Gönül. Kocaeli).
    Cevapla
  • JeoM Behzat Gönül 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu deprem, Balkanlar' da ve Avrupa kıtasında deprem riskinin varlığını tüm insanlara ve yöneticilere kanıtladı. Yerbilim insanları bu deprem potansiyelini biliyor. Bu deprem dalma batma zonunda olduğundan geniş bir alanda kuvvetli hissedildi. Bu bölgede mg:7.2 civarı depremler olabilir! Depremleri önceden tespitini yapan bir Jeoloji Müh olarak bu konuda birçok yönetici ve bu bölgeye yatırım yapan Holding ve firmalara yazılı dosya projeleri sundum, bu depremle doğru bilgi sunduğunu kanıtladım. Depremi yaşayan tüm insanlara geçmiş olsun ve dikkatli olsunlar. (Jeoloji Müh. Behzat Gönül. Kocaeli)
    Cevapla
  • murat topçu 4 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber efendimiz. Buyurmuş üç z çoğalırlar depremler felaketler artar diye zina faiz ve zulüm bu üç büyük günah zelzeleleri arttırır. Ne diyelim allah zalimlerin helakını arttır sın nokta
    Cevapla
  • 44Abdullah44 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada hiç ölmeyeceklerini zanneden Avrupa halkına Rabb'im bir tokat vursa,bunlar Türkiye ye muhtaç olsa burunları yerde sürünse hiçte kötü olmaz
    Cevapla
  • bayırbucak 4 yıl önce Şikayet Et
    sanki deprem münihte londrada pariste brükselde oldu tiranda oldu tiranda o çecerede bir sürü müslüman yaşıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız