ABD'den 'Türkiye'ye destek' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı, İdlib'deki son durumla ilgili olarak Türkiye'ye en hızlı şekilde yardım etme konusunu değerlendirdiklerini açıkladı.

ABD'den 'Türkiye'ye destek' açıklaması
ABD'den 'Türkiye'ye destek' açıklaması
GİRİŞ 29.02.2020 00:38 GÜNCELLEME 29.02.2020 01:28
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, İdlib'deki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

 ABD ve Türkiye arasındaki istihbarat ve askeri ekipman paylaşım kanallarının açık olduğunu belirten yetkili, İdlib'de Türkiye'ye en hızlı şekilde yardım etme konusunu değerlendirdiklerini ifade etti.

''REJİM SALDIRILARINI RUSYA DESTEĞİ OLMADAN YAPAMAZ''

 

 

Öte yandan İdlib'de düzenlenen saldırılarda rejim ve Rusya arasında yakın iş birliği olduğunu ifade eden bakanlık yetkilisi, rejiminin bölgeye düzenlediği hava saldırılarını Rusya'nın desteği veya onayı olmadan yapabilmesinin mümkün olmadığını savundu.

Diğer yandan yetkili, Türkiye'nin NATO anlaşmasının 5. maddesine ilişkin herhangi bir başvuruda bulunmadığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 53
  • mgl 4 yıl önce Şikayet Et
    biz size destek verecez erkekce cıkın karşimiza
    Cevapla
  • Baki 4 yıl önce Şikayet Et
    Alçak çok yüzlü abd pkk ypg ye tirlarla silah verdiğini unutmadık zerre kadar güvenilmez size....
    Cevapla
  • Harun Konyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi "LAF"la ; suriyeyi silahla destekliyoruz.....
    Cevapla
  • Kayı Boyu 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump Reise sormuş, bu Putin ne istiyor diye. Aynen sizin yapmak istediğinizi. Hedef Türkiye. Amerikanın isteği, kuzey Iraktan başlayan Suryenin kuzeyi ile devam eden ve Afrinde biten bir YPGPKK koridoruyla Türkiyeyi çembere almaktı. Çok şükür o hevesleri kursaklarında kaldı. Fırat kalkanı ve zeytin dalı operasyonlarıyla onu bitirdik. Rusyanın hedefi ise Ermenistan, İran, Irakın güney Şii bölgesi, Suriyenin güneyi Halep ve m5 karayoluyla İdlibi Şama bağlayarak Şii hattıyla Akdenize inip Türkiyeyi çembere almaktı. Onu da şimdi bitiriyoruz Allahın izniyle .
    Cevapla
  • gerilim 4 yıl önce Şikayet Et
    gösterin madem dostluğunuzu patriotları hemen kurun suriye hava sahasını kapatın bakalım öyle dostuz türkiyenin yanındayız demekle olmuyor turmp
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto