Karabağ'ın bilançosu 100 milyar dolar

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Hasanov, Yukarı Karabağ çatışmasında Azerbaycan'ın 100 milyar dolar kayba uğradığını söyledi.

Karabağ'ın bilançosu 100 milyar dolar
Karabağ'ın bilançosu 100 milyar dolar
GİRİŞ 27.07.2012 14:31 GÜNCELLEME 27.07.2012 14:31

"Çatışmalarda Yaşanan Zararlarının Hesaplanması Konferansı'nda konuşan Hasanov, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den, Yukarı Karabağ çatışmasında ülkenin uğradığı kaybı hesaplamak için talimat aldıklarını, amaçlarının bu zararın uluslararası kurumların katılımıyla tespit etmek olduğunu bildirdi.

Azerbaycan'ın uğradığı zararın hesaplanması çalışmasına başlamasının Ermenistan'a ciddi bir mesaj olduğunu söyleyen Hasanov, "Ermenistan bundan sonuç çıkarmalıdır. Bu Ermenistan'ın uzlaşmacı tavrı karşısında Azerbaycan'ın sabrının tükendiği anlamına geliyor. Ermeni halkı eğer normal bir halksa Azerbaycan'ın uğradığı zararın onların cebinden ödeneceğinin farkına varmalıdır. Serj Sarkisyan, Robert Koçaryan ve grupları bir kuruş bile ödemeyecektir. Azerbaycan, uğradığı zararın telafi edilmesinde taviz vermeyecektir. Bu büyük bir rakamdır. 10 sene önce bu meblağ 60-70 milyar idi. Şimdi ise bu rakam 100 milyar dolardır" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!