5. Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni

Türkçe'nin öncülerinden kabul edilen, Arapça ve Farsça'ya karşı eserlerini Türkçe yazan Aşık Paşa, uluslararası şiir şöleni ile anıldı.

5. Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni
5. Uluslararası Aşık Paşa Şiir Şöleni
GİRİŞ 01.11.2014 20:53 GÜNCELLEME 01.11.2014 20:53

Kırşehir'de düzenlenen şölene, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan ve Almanya'dan şairler katıldı

Kırşehir Belediyesi ile Kırşehir Şairler ve Yazarlar Derneğince (KIYŞAD) Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda organize edilen şölene, yurt içi ile Azerbaycan ve Almanya'dan 17 şair katıldı.

KIYŞAD Başkanı Zübeyde Gökbulut, burada yaptığı konuşmada, Kırşehir'in Aşık Paşa, Ahi Evran, Yunus Emre, Şeyh Edebali, Cacabey, Ahmed-i Gülşehri, Süleyman Türkmani gibi birçok Anadolu erenini sinesinde barındıran kutlu diyar olduğunu söyledi.

Şölenin, Aşık Paşa'nın Anadolu'nun Türkleşmesi konusundaki feryadının gelecek nesiller tarafından da tanınması ve anlaşılması için organize edildiğini belirten Gökbulut, şöyle devam etti:

"Aşık Paşa'nın Türkiye'de hatta Türk cumhuriyetlerinde hak ettiği gibi yad edilmesini ve bilinmesini istiyoruz. Onu ve eserlerini Türk dünyasına tanıtmak, varlığını yeniden hissettirmek hepimiz için mili bir görev addedilmeli, ulusal değerlerimiz hepimizin kıymetlisi olmalıdır. Eserleriyle iz bırakan şahsiyetleri sadece ismen bilmek yetmez, feryatlarına kulak kabartmalı ve izlerini takip etmeliyiz."

Gökbulut, şairin ne yazdığının, nasıl yazdığının ve ne için yazdığının bilincinde olmasının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Şair, eserlerini bu özelliklere dikkat ederek yazarsa aramızdan ayrılsa da eserleriyle canlılığını korur. Tıpkı 500 farklı konuyu ele alarak gerçekleştirdiği 12 bin beyitlik Garibname'nin şairi Aşık Paşa, İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy gibi..." dedi.

Şairlerin şiirlerini seslendirdiği şölende, halk ozanları tarafından da davetlilere yöre türkülerinden örnekler sunuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya'dan son dakika İngiltere açıklaması! 'Defalarca uyardık' deyip resmen ilan ettiler
Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürüldüğü saldırının görüntüleri