Rusya'dan son dakika İngiltere açıklaması! 'Defalarca uyardık' deyip resmen ilan ettiler

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İngiltere'nin Rus diplomatik temsilcilerini sınır dışı etme kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Londra'yı defalarca uyardık. Bu kabul edilemez. Tepkimiz sert olacak." dedi.

GİRİŞ 09.05.2024 03:27 GÜNCELLEME 09.05.2024 09:29
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Zaharova, İngiltere'nin, Rusya'nın savunma ataşesini sınır dışı etme ve Rusya bağlantılı bazı mülklerin diplomatik statüsünü kaldırma yönündeki kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova

'KABUL EDİLEMEZ'

İngiltere'nin Rusya'yı, başkent Londra'daki depolarında yangın çıkmasıyla suçladığını, bu gerekçeyle de Rusya'ya karşı önlemler aldığını belirten Zaharova, bunun "kabul edilemez" olduğunu vurguladı.

'TEPKİMİZ SERT VE ÖLÇÜLÜ OLACAK'

Zaharova, "İngiliz yönetiminin bu eylemleri, İngiltere'nin Rusya'ya karşı önyargısı ve düşmanlığını doğruluyor. Londra'yı, dostça olmayan herhangi bir eyleme kaçınılmaz olarak orantılı bir yanıt verileceği konusunda defalarca uyardık. Tepkimiz sert ve ölçülü olacak." ifadelerini kullandı.

Rusya'dan son dakika İngiltere açıklaması! 'Defalarca uyardık' deyip resmen ilan ettiler

NE OLMUŞTU?

İngiltere Dışişleri, İçişleri ve Savunma bakanlıklarının bugün yaptığı ortak açıklamada, Rusya'nın kötü niyetli istihbarat faaliyetleri gerekçe gösterilerek bu ülkenin savunma ataşesinin sınır dışı edileceği, Rusya bağlantılı bazı mülklerin diplomatik statüsünün kaldırılacağı ve Rus diplomatik vizelerinin süresinin sınırlanacağı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Bravo İngiltere'ye, bize İsrail'e ne yapmamız gerektiğini göstererek öğretiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    bizi yaradan. rabbimiz Yahudi ve nasaranın sözlerine güvenip itibar etmeyin cünkü onlar sözlerini tutmazlar kısaca bu
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Rusya fısstır. Hep konuşuyor icraat yok.
    Cevapla
  • Anti abc 1 hafta önce Şikayet Et
    Anti abc sen İngilizler le fazla yakınlaşmışsın el küfrü milleti vahide sözünü duymasını Anglo Sakson hayranlığı Çanakkale savaşını iyi bilmeyenlerin durumunu veya kanda bi bozukluğu gösterir
    Cevapla
  • Kahrolsun kötülük 1 hafta önce Şikayet Et
    Kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun kötülük kahrolsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev'den Reisi açıklaması: Hazırız!
Atatürk'e benzerliği ile bilinen adam 19 Mayıs'ı da boş geçmedi!