260 bin öğrenci yurtlara yerleştirilemedi

Bakan Kılıç, yurtlar için 385 bin geçerli başvuru olduğunu, bunlardan 125 bininin yurtlara yerleştirildiğini açıkladı.

260 bin öğrenci yurtlara yerleştirilemedi
260 bin öğrenci yurtlara yerleştirilemedi
GİRİŞ 19.09.2014 16:15 GÜNCELLEME 23.09.2014 10:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kılıç, TRT'de katıldığı bir programda, kendilerine yurtlarda barınmak için gelen başvuru sayısının 400 bin olduğunu,  Başvuru yapanların, beyan ettikleri bilgilerinin 11 ayrı kurum tarafından kontrol edilmesi sonucunda öncelik sırasına göre yerleştirme hakkı elde ettiklerini kaydetti.

Kılıç. ''Bu sene itibariyle 125 bin öğrenciyi yurtlarımıza yerleştirdik. Bu ay sonu itibarıyla hepsini yerleştirmiş olacağız. Çünkü aralarında dikey geçiş yapanlar var, onlar da geçtiği zaman 125 bin öğrenci olacak. Biz bu 385 bin kardeşimizden ilk kesin kayıt hakkı verdiğimiz 100 bin kardeşimize ‘Siz yurt hakkını elde ettiniz’ diye internetten de duyurduk” dedi.

"YURT KAPASİTELERİNİ ARTIRIYORUZ''

Ak Parti iktidarı iş başına gelene kadar bakanlık bünyesindeki yurtlarda barınma kapasitesinin 180 bin dolayında olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, 2013 yılında bu sayının 290 bine ulaştığını anlattı. Kılıç şöyle konuştu;

''Bu sene yurtlarımızda barınmak için yeni başvuran öğrenci sayımız 440 bin. Ancak bunun 385 bini geçerli başvuru. Başvuru yapan kardeşlerimizin, beyan ettikleri bilgileri 11 kurumumuzdan kontrol edilmesi sonucunda; öncelik sırasına göre yerleştirme haklarını hayata geçirdik.

Bu sene itibari ile 125 bin öğrenciyi yurtlarımıza yerleştirdik. Bu ay sonu itibarıyla hepsini yerleştirmiş olacağız. Çünkü aralarında dikey geçiş yapanlar var, onlar da geçtiği zaman 125 bin öğrenci olacak. Biz bu 385 bin kardeşimizden ilk kesin kayıt hakkı verdiğimiz 100 bin kardeşimize ‘Siz yurt hakkını elde ettiniz’ diye internetten de duyurduk.”

AYDA 220 TL BESLENME YARDIMI, ÜCRETSİZ İNTERNET

Bakan Çağatay Kılıç, yurtlarda kalan öğrencilere ayda 220 TL beslenme yardımı yapıldığını, internetin ise ücretsiz sağlandığını da söyledi.

Çağatay Kılıç, yurtlarda kalan öğrenciler için tasarladıkları projeleri ise şöyle anlattı;
“Bizim geçen sene dil kurslarımız, müzik ve tasarım gibi kurslarımız vardı. 20 binin üzerinde kardeşimiz bu kurslara katıldı. Benim bu sene ile alakalı düşündüğüm başka bir unsur da var; kariyer günleri düzenlemek istiyorum. Bu konuda verebileceğimiz destekler, farklı sivil toplum örgütlerinin çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme çalışmaları olabilir, sosyal faaliyetler, sosyal projeler, sportif faaliyetleri olabilir. Gençlerimizin yaşlılarımızla buluşmasıyla ilgili tasarladığımız bir çalışma da var. Kariyerleri ile ilgili verebileceğimiz destek noktasında da 'onlara yardımcı olalım' diyorum.”

''BİRAZ SABIR İSTİYORUM''

Yurtlarda yaşanılabilecek sorunlara da değinen Bakan Çağatay Kılıç, “Genç kardeşlerimiz bizim için çok değerli. Evlerimizde de kimi zaman ufak tefek sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Benim öğrenci arkadaşlarımdan ricam, bu sıkıntıları anında yurt müdürlerine bildirmeleri ve biraz anlayış ve sabır göstermeleri. Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve her gün ‘nasıl daha iyi olabiliriz?’ diye çalışıyoruz” dedi.

YORUMLAR 1
  • Abdullah KIRAL 9 yıl önce Şikayet Et
    Resimdeki. oda Sakarya'daki NEcip Öğrenci yurduna ait :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!