Avcı‘dan paralel okullarla ilgili açıklama

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına ilişkin konuştu.

Avcı‘dan paralel okullarla ilgili açıklama
Avcı‘dan paralel okullarla ilgili açıklama
GİRİŞ 23.01.2015 13:12 GÜNCELLEME 23.01.2015 13:47
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına ilişkin "Bu okullarla ilgili olarak da yükselen bayrak inmez. Türk devletinin gücü de her yerde bu bayrağa dalgalandırmaya hamd olsun yeter. Devlet, hükümet ve millet olarak biz üzerimize düşeni her yerde hakkıyla yerine getiririz, buna da gücümüz yeter" dedi.

Avcı, ziyaret ettiği Çağatay İlkokulundaki karne dağıtımı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"TÜM OKULLARLA İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ VAR"

Bakan Avcı, yurt dışındaki Türk okullarının kapatılmasına ilişkin soruya, "Bu konuyla ilgili açıklamayı önümüzdeki hafta içinde yaparız. Hazırlıklarımız gerçekten son aşamada. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde ayrıntılı açıklamayı da yaparız" yanıtını verdi.

Söz konusu okulların kapatılmasından sonraki süreçle ilgili soru üzerine ise Avcı, "Hepsiyle ilgili çalışmamız var. Onlarla ilgili pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda muhtemelen bir sunumumuz olur, sonrasında açıklarız" ifadesini kullandı.

"YÜKSELEN BAYRAK BİR DAHA İNMEZ"

Avcı, "Bu okullarla ilgili olarak da yükselen bayrak inmez. Türk devletinin gücü de her yerde bu bayrağa dalgalandırmaya hamdolsun yeter. Devlet, hükümet ve millet olarak biz üzerimize düşeni her yerde hakkıyla yerine getiririz. Buna da gücümüz yeter" dedi.

YORUMLAR 7
  • fırsat 9 yıl önce Şikayet Et
    Sizde onu gerçekleştirecek ufuk mu var kendi ülkesinde bu işi beceremeyendışards hiç beceremez
    Cevapla
  • Oğuz bektaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Süper proje! Haşhaşiler yapabiliyorsa biz de yapabiliriz. Hatta bildiğim kadarıyla bir başbakan yardımcımızın eşi öğretmen. Onları afrikaya gönderirsek müthiş bir mesaj olur. Eminim kendisi de bu işe gönüllü olacaktır. Yaşasın yeni ve büyük türkiye
    Cevapla
  • şimdiye kadar neden olmadı 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet olarak balkanları ve türk topluluklarını okul yönünden eksik bişe kalmamalı.Milli eğitim bakanlığının öğretmenleri idarecileri evladı fatihanı eğitmeye yeter.
    Cevapla
  • herhangi biri 9 yıl önce Şikayet Et
    kamu personeli olarak öğretmen gönderin oraya hem bu kadar atanamamıs öğretmene yer açılır, hem gerçekten milletimizi temsil eden birileri bulunmus olur orda, başta kim gider memur maaşı için dense de bi kaç yıl çalısıp gelmek kosulu ile cok kişinin sıcak bakıcağı fikrindeyim...
    Cevapla
  • refik 9 yıl önce Şikayet Et
    millet kendi ülkesinde ankara nın dogusuna gitmiyor yurtdışına gidecek. gerçekten çok idealistsiniz. bu mübarek günde güldürdünüz beni...
    Cevapla
  • murat aydemir 9 yıl önce Şikayet Et
    Hazırlıklarımız tamam derken, niçin "gerçekten" ibaresi kullanılıyor, 'inanılır gibi değil, biliyorum inanmaya aksındaama öyle' der gibi. Bildi inanmaudık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı