''ODTÜ vandallığın merkezi olamaz''

ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Öztürk, ODTÜ'de mescide giden öğrencilere saldırıya yönelik açıklama yaptı.

''ODTÜ vandallığın merkezi olamaz''
''ODTÜ vandallığın merkezi olamaz''
GİRİŞ 24.12.2015 16:12 GÜNCELLEME 24.12.2015 16:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Öztürk, ODTÜ yerleşkesinde meydana gelen olaylara ilişkin, "ODTÜ böyle bir sıradanlığın, ilkelliğin ve vandallığın ürediği bir merkez olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Öztürk, Vakfın internet sitesi üzerinden yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, son günlerde ODTÜ kampüsünde fikir, vicdan ve inanç özgürlüğüne yönelik saldırıların tüm kamuoyunun gözleri önünde artarak devam ettiğini bildirdi.

ODTÜ yönetiminin ve hukuk sisteminin, öğrenciler ve vatandaşların özgürlüklerine yapılan sistematik saldırıları görmezden gelmesinin "ibret ve hayret verici" bir durum olduğunu belirten Öztürk, "Ülkemizde özgürlükler denilince bugünlerde yalnızca bir kısım dogmatik fikirlerine tapmakla meşgul olan azgın bir azınlığın ve bunlara meşru görülen anarşizm eylemlerinin anlaşılması esef vericidir" açıklamasında bulundu.

Başka felsefi ve vicdani inançlara sahip insanların özgürlüklerini, bulundukları mahallelerde baskı altına almak ve gerekiyorsa şiddet kullanımını meşru görmek, göstermek veya görmezden gelmenin artık sıradanlaşmaya başladığını savunan Öztürk, "Olaya eğilmesi gereken ilgililerde de görülmeye başlayan bu eğilim, sağlıklı, üretken ve medeni bir gençliğin yeşermesine değil, ancak olayları rayından çıkarma potansiyeli taşıyan ve tehlikeli sonuçlar üretecek bir basiretsizliğin örneği olabilir" ifadelerini kullandı.

Öztürk, şunları kaydetti:

"ODTÜ böyle bir sıradanlığın, ilkelliğin ve vandallığın ürediği bir merkez olmamalıdır. Unutmayalım ki ODTÜ yalnızca ODTÜ'lülere ait bir kurum değildir. Özgürlükler konusunda her zaman siyasi veya vicdani tarafı nerede olursa olsun mazlumun ve zayıfın yanında yer alarak, ülkemizin tamamına ait olduğunu göstermeli, saygınlığına daha fazla gölge düşürmemelidir. Bu kapsamda yaşanan olaylarda fiziki ve psikolojik şiddete maruz kalan ODTÜ'lülere geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu vandallığa karışan ve destekleyenleri şiddetle kınıyor, ODTÜ yönetimi ve hukuk sistemimize ODTÜ'yü her türlü önlemi almak suretiyle özgürleştirmeleri yönünde açık bir çağrı yapıyoruz."

YORUMLAR 4
  • fakir 8 yıl önce Şikayet Et
    ODTU insanliga faydali insan yetistireceyine teroris yetistiriyor sanki. Zozde ilim yuvasi. Yazik cok yazik
    Cevapla
  • yozgatlı nuri 8 yıl önce Şikayet Et
    bu şeref yoksunlarının üzerine gidilmeli
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Camii yapsınlar, sorun kalkar...
    Cevapla
  • milletin ferdi 8 yıl önce Şikayet Et
    ODTÜ Mezunları Birliği Vakfının açıklamaları çok haklı ve yerinde, tebrik ederim. Bu vandallar saldırırken polis müdahalesini istemeyen Rektör bu alçakça saldırının sorumlusudur. YÖK uyarmıştır ama bu basiretsizliğin daha ciddi bir yaptırımı olmalıydı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı