17 milyon öğrenciye müjdeli haber

MEB, yarıyıl tatilinde başlattığı ödev uygulamasını eğitim döneminde de devam ettirecek.

17 milyon öğrenciye müjdeli haber
17 milyon öğrenciye müjdeli haber
GİRİŞ 03.02.2016 11:04 GÜNCELLEME 03.02.2016 11:05
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Öğrencilere artık daha az ev ödevi verilecek. Ödev yoğunluğunu Talim Terbiye belirleyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl başlattığı ödevsiz yarıyıl tatili uygulamasını eğitim-öğretim döneminde de devam ettirecek. Öğrencilerin daha fazla sosyalleşmesi için ev ödevi yükü hafifletilecek.

İkinci dönemde başlatılması planlanan uygulama ile tüm okullar öğrencilere fazla ödev verilmemesi konusunda uyarılacak. MEB, daha az ev ödeviyle öğrencilerin sanata ve spora, daha çok kitap okumaya teşvik edilmesini amaçlıyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yarıyıl tatilinde öğrencilere ev ödevi verilmemesi konusunda da okullara kesin talimat vermişti. 

TEK ELDEN DÜZENLEME 

17 milyonu aşkın öğrenciyi ilgilendiren uygulama 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında daha da resmileştirilecek. Ödev yoğunluğu okul tarafından değil yine Bakanlık tarafından belirlenecek. Öğrencilere hangi konulardan ne kadar ödev verileceği, ödevin içeriği ve kazanımları her yılın başında Talim Terbiye Kurulu tarafından belirlenecek. Türkiye genelindeki her okul Kurul'un belirlediği çerçeve ve yoğunlukta öğrencilere ödev verecek.

SADE VE NİTELİKLİ MÜFREDAT 

Öğrencileri ağır ders yükünden kurtarmak için bazı düzenlemeler yapan MEB, müfredatta da sadeleştirme çalıştırmalarına devam edecek. Daha önce matematik ve geometri müfredatındaki değişikliklerin ardından fizik, kimya ve biyolojide de sadeleştiririlecek. Öğrencilere sade ancak daha nitelikli bilgiler kazandırılacak. 

Sabah

YORUMLAR 98
  • Yok 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence siz herşeyi kaldırın okulda olmasın evde eğitim olsun işte ozaman devlette masraf etmemiş olur. Gerçekten eğitim berbat
    Cevapla
  • öğrenci 8 yıl önce Şikayet Et
    ben sabah 7.30 da evden çıkıyorum. 16.00 da okuldan çıkıp servisle 17.00 da eve geliyorum. 23.00 da da yatıyorum. zaten dokuz buçuk saatimi okul için harcıyorum. yedi saatte uyudum. 7+9.5+1=17.5 24-17.5=6.5. bunun yemeği var banyosu var . biz kendimize 24 saatten bi 4 saat ayırmayalım mı. ki zaten ödev yasağını da takan yok. ödev verenleri şikayet etsem mebde öğretmen kalmaz.
    Cevapla
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    vallahi milli eğitimde düzelmeye dönük güzel haberler bunlar.
    Cevapla
  • Asil 8 yıl önce Şikayet Et
    Milli Eğitimin silbaştan değişmesi gerekiyor madde madde sorunlar: Öğrenci özgür takılıp aileyi arkasına alıp öğretmene kafa tutarsa, Öğretmen ekders, iyileştirme kursu,ehliyet sınavı, teog, açıköğretimsınavı,ek kurslar (Satranç, Bedmıntın, Voleybool,Mendil kapmaca vs vs vs.) kurslarınından alacağı ücretin hesabını yapmaktan ders yapmazken ve karne öncesi müdürler Toplantı yaparak arkadaşlar notları yüksek tutun okulumuz sıralamaya girsin diyorsa, millieğitimin durumuna siz karar verin Başarı diye birşey yok. Bizim yıllarımızdaki gibi 1970 li yıllar Öğrenciler arasında bilgi yarışması yapsınlar oazaman başarı notlarını göreyim. Açık söylüyorum bu milli eğitim havanda su dövüyor. nOKTA
    Cevapla
  • Daha neler 8 yıl önce Şikayet Et
    Sosyalleşme onemlidir de nerde ve hangi imkanlarla olacakmis ? Odev versek de yapmiyor zaten ogrenci. Simdi hic yapmaz. Cani sıkılan veli arar 147 yi sikayet eder sonra odev vermis ogretmen diye. Ugras dur isin yoksa. Bari yenilik yapacaksaniz tum sinavlari ortak yapon herkes rahat etsin. Ders saatlerini dusurun ogrenciler rahat etsin. Erken yasta meslek yatkinligi belirlenip ona gore mufredat belirlenmeli. Sayisal zekasi olmayan ogrenciye matematiği dayatmanin bir anlami yok. Ben ing ogretmeniyim, dort islem haricinde matematikteki x,y,z bilinmeyenleri, denklemler falan isime yaramadi
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı