TEOG YEP sonuçları açıklandı!

Milyonlarca öğrencinin beklediği TEOG YEP sonuçları açıklandı.

TEOG YEP sonuçları açıklandı!
TEOG YEP sonuçları açıklandı!
GİRİŞ 29.06.2016 18:22 GÜNCELLEME 29.06.2016 19:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TEOG sınav sonuçlarının ardından YEP kontenjanları için heyecanlı bekleyiş devam ediyordu. Yerleştirme Esas Puanları, TEOG sınavına giren öğrencilerin okul tercihi yaparken geçerli olacak puanları az önce açıklandı. 

Yerleştirme yapılacak okulların tercihlere esas kontenjan tabloları, MEB'in internetsitesinde duyuruldu. Okulların tanıtım bilgilerine  http://e-okul.meb.gov.tr adresinden ve okulların bağlı olduğu ilgili genel müdürlüklerin web sayfalarından ulaşılabilir.

TEOG YEP SONUÇLARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN...

TERCİHLER NE ZAMAN?
 
Soru: Yerleştirme işlemleri için tercihler ne zaman, hangi adresten yapılacaktır?
 
Yanıtı: Yerleştirme işlemleri için tercihler 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 25 Temmuz 2016 saat 17:00’ye kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılabilecek.
 
Soru : Yerleştirme işlemleri için evden bireysel olarak tercih yapmak isteyen öğrenciler nasıl bir yol izleyecek?

Yanıtı: Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler eokul.meb.gov.tr adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir.
 
Soru: Tercih işlemlerini bireysel olarak yapamayan öğrenciler nasıl bir yol izleyecek?
 
Yanıtı : Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu - Ek 1” doldurulup veli tarafından imzalanacak ve herhangi bir ortaokul müdürlüğüne teslim edilecektir. Okul müdürlüğü tercih işlemlerini bu forma bağlı kalarak veli adına yapacaktır. Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir.
 
EN FAZLA KAÇ OKUL TERCİH EDİLEBİLİR
 
Yanıtı: Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek
 
Soru: Tercih başvurularının başladığı 15 Temmuz 2016 tarihinden önce özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercih yapabilir mi?
 
Yanıt: 30 Haziran - 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.

YORUMLAR 4
  • dilara 7 yıl önce Şikayet Et
    Puanımi nasıl hesapliyiabillirim
    Cevapla
  • Ftr 7 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum kazamış. fetihe devam ,
    Cevapla
  • sibel pamirli 7 yıl önce Şikayet Et
    ooo kazanmisism ooooleyyyy
    Cevapla
  • aferim size 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi yaptiniz aksama dayak beni bekliyor zaten.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...