2016 Üniversite kayıt tarihi ne zaman? ÖSYM açıklaması

Üniversite kayıt tarihleri belli oldu. Milyonlarca öğrencinin beklediği 2016 üniversite kayıt tarihleri haber7.com'da

2016 Üniversite kayıt tarihi ne zaman? ÖSYM açıklaması
2016 Üniversite kayıt tarihi ne zaman? ÖSYM açıklaması
GİRİŞ 15.08.2016 09:11 GÜNCELLEME 15.08.2016 09:11

15 Ağustos pazartesi günü itibariyle Üniversite kayıt tarihleri açıklandı. LYS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 2016 üniversite kayıt tarihi netleşti. Peki bu sen üniversite kaydı ne zaman olacak? İşte üniversite kayıtları

2016 ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHİ

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ise gözler üniversite kayıtlarına çevrildi. Üniversite kayıtları 12-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

MERKEZİ YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Merkezi yerleştirmede adaylar, (Sınavsız Geçiş hariç) yükseköğretim programlarına, yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirilir.

Her programa kılavuzda belirtilen ve bilgisayarla denetlenebilen koşulları taşıyan ve bu programa tercih listesinde yer vermiş adaylar arasından kontenjan sayısı kadar öğrenci yerleştirilir. Yerleştirme puanlarına göre yapılacak yerleştirme işleminde ilgili yerleştirme puanı yüksek olan adaya öncelik verilecek.

üniversite-kayıt-tarihi-65465

ÜNİVERSİTE E-KAYIT NASIL YAPILIR?

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler (https://www.turkiye.gov.tr/) adresinde ‘e-hizmetler' bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında ilgilki tarihlerde açılacak ‘Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.

E-DEVLET ÜNİVERSİTE KAYIT BELGELERİ VE GEREKLİ EVRAKLAR

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından (http://kamu.turkiye.gov.tr) İnternet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçları adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kongre sürecini başlatacağız
 Bebek arabasından servet çıktı!Emniyetin dikkati kaçakçılığı englledi