LYS ek yerleştirmesi internetten nasıl yapılır? Başvuru ekranı

Üniversite öğrencileri için LYS ek yerleştirme başvuruları bugün başladı. Peki LYS ek yerleştirme başvurusu nasıl yapılır? İşte ÖSYS ek yerleştirme kılavuzu!

LYS ek yerleştirmesi internetten nasıl yapılır? Başvuru ekranı
LYS ek yerleştirmesi internetten nasıl yapılır? Başvuru ekranı
GİRİŞ 27.08.2016 09:17 GÜNCELLEME 27.08.2016 09:17

27 Ağustos cumartesi günü itibariyle başlayan LYS ek tercihleri 30 Ağustos salı günü son bulacak. Peki üniversite öğrencilerinin merakla beklediği LYS ek tercihleri internet üzerinden nasıl yapılır? İşte 2016 ÖSYS ek yerleştirme kılavuzu ve LYS ek yerleştirme ile ilgili tüm detaylar

LYS EK YERLEŞTİRME EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Başvuru işlemleri için yukarıdaki bağlantı ile ÖSYM’nin ana sitesine erişebilirsiniz.

2016 LYS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

ÖSYM, ek yerleştirme başvurusu yapacak üniversite adayları için lisans ve ön lisans programları, okul türleri ve kodları ve diğer pek çok bilginin olduğu bir kılavuz yapıldı. ÖSYS ek yerleştirme kılavuzunun bölümlerine aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

ÖSYS ek yerleştirme kılavuzu için tıklayınız

EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR

Ülke genelinde devlet üniversitelerindeki boş kontenjan sayısı 34 bin 468 iken, vakıf üniversitelerindeki boş kontenjan sayısı 18 bin 538 oldu. Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacağı bildirilirken, LYS ek yerleştirme ücreti 15 TL olarak açıklandı

Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde (https://ais.osym.gov.tr) İnternet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.

Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu kararları doğrultusunda hazırlanmıştır. Kılavuzun yayımlanması ve uygulanması, Yükseköğretim Genel Kurulunun 05.05.2014 tarihli kararı ile kabul edilmiştir.

2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî yerleştirme işlemine girecek adaylar 2016- ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklardır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı