e-Müfredat giriş sayfası açıldı mı? (MEB) yıllık plan modülü...

2018 yılı itibariyle kullanıma sunulan e-Müfredat nedir? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilk olarak Ankara'da kullanılmaya başlayan ardından Türkiye'ye sunulan e-müfredat sistemi neden açılmıyor? İşte son günlerde yaşanan sıkıntıyla ilgili detaylar ve e-müfredat giriş ekranı.

e-Müfredat giriş sayfası açıldı mı? (MEB) yıllık plan modülü...
e-Müfredat giriş sayfası açıldı mı? (MEB) yıllık plan modülü...
GİRİŞ 13.02.2018 09:49 GÜNCELLEME 13.02.2018 09:49

2017 - 2018 eğitim öğretim dönemi içinde tüm Türkiye'de kullanılmaya başlanan e-müfredat sistemi tam olarak nedir? Son dönemde aşırığı yoğunluk sebebiyle erişim aksadığı E-Müfredat ile ilgili son durum nedir? Binlerce kişinin sorgulama yapmak için beklediği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan sistemle ilgili henüz son dakika açıklaması yok. Peki e-müfredat giriş sayfası ne zaman aktif hale gelecek? Konuya ilişkin çözüm arayışlarına devam edilirken (MEB) e-Müfredat hakkında Google aramaları gündemden bir türlü düşmüyor. İşte tüm gelişmeler...

E-MÜFREDAT NEDEN AÇILMIYOR? NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı ile tüm Türkiye'de kullanıma sunulan E-Müfredat, son günlerde sistem sıkıntısı nedeniyle gündemde yer alıyor. E-Müfredat sisteminde yaşanan giriş ve modül kullanım problemleri hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir bilgi yayımlanmadı. Yani e-Müfredat giriş sayfasının ne zaman açılacağı henüz belli olmadı. Kısa sürede sorunun çözülmesi beklenirken son dakika gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

e-MÜFREDAT’A NASIL GİRİLECEK?

2018 yılı itibariyle MEB personeli olanlar http://e-mufredat.meb.gov.tr adresine girdiğinde “MEB. Personel Girişi” başlığı altında bulunan “MEBBİS bilgileri ile sisteme erişim sağlayabilir.”

Güvenlik Kodu Giriniz : MEBBİS tarafından üretilen 4 basamaklı ve ekranın üst kısmında görülen bir koddur. Bu kod bu alana yazılır.

Kullanıcı Adını Giriniz : İlgili personelin T.C. Kimlik numarasıdır.

Şifrenizi Giriniz : MEBBİS yöneticisi tarafından kullanıcıya verilmiş şifredir.

Özel okul çalışanları “Kullanıcı Adını Giriniz” bölümüne T.C. Kimlik numaralarını, “Şifrenizi Giriniz” bölümüne e-Okul şifrelerini gireceklerdir. Bu işlemlerden sonra aşağıdaki ana sayfaya ulaşılır. Burada yapılması gereken “Yıllık Plan” yazan düğmeye basarak veya sol taraftaki menüden “Yıllık Plan” seçeneğini işaretleyerek sisteme giriş sağlanmasıdır.

e-müfredat-nedir

YILLIK PLAN MODÜLÜ NASIL KULLANILIYOR?

 Yıllık Plan” modülüne girdiğinizde sol bölümde diğer modüllerde olduğu gibi bazı menüler yer almaktadır. Burada “Yönetimsel İşlemler” menüsünün altında “Bakanlık İşlemleri” menüsünün altında bulunan “Bakanlık İş Takvimi” bölümü sadece Bakanlık ilgili birimini ilgilendiren bir bölümdür. Bu bölümde şu an için (2014 yılından beri) Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından yıllık çalışma takvimi bilgileri girişi yapılabilmektedir.

Ayrıca ”İl M.E.M İşlemleri” menüsü altında “M.E.M. İş Takvimi” bulunur. Bu ekran ise sadece İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından iş takvimine ait ile ait bilgilerin girileceği bölümdür.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto