(YÖK) Üniversite kayıt dondurma erteleme işlemi nasıl yapılır?

YÖK koronavirüs tedbirleri kapsamında üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitimin verilmeyeceğini açıklamıştı. YÖK yeni alınan kararla önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin talep etmeleri halinde 2019-2020 bahar döneminde kayıtlarını dondurabileceğini açıkladı. Peki üniversitede kayıt dondurma işlemi nasıl yapılacak belli oldu mu?

(YÖK) Üniversite kayıt dondurma erteleme  işlemi nasıl yapılır?
(YÖK) Üniversite kayıt dondurma erteleme işlemi nasıl yapılır?
GİRİŞ 02.04.2020 09:37 GÜNCELLEME 02.04.2020 09:38

Koronavirüs tedbirleri kapsamında üniversitelerde eğitim tatil edilince ailelerinin yanına dönen bazı öğrenciler, bulundukları yerlerde internet erişimi, bilgisayar temini gibi olanakları sağlamakta sıkıntı yaşadığını Yüksek Öğretim Kurumuna bildirmişti. YÖK’te öğrencilerin uzaktan devam edemedikleri dersler nedeniyle mağdur edilmemesi için yeni kararlar aldı. Koronavirüs salgını nedeniyle önlisans, lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrenciler kendi istekleri doğrultusunda 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar döneminde kayıtlarını dondurabilecek. Kayıt dondurulan süre, azami süreden sayılmayacak. YÖK’ün aldığı bu kararlar 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı bahar dönemi için geçerli olacak. YÖK’ün açıkladığı  yeni kararlar sonrası öğrenciler üniversite dondurma işleminin nasıl yapılacağını merak ediyor. İşte 2019-2020 bahar dönemi üniversite dondurma işlemi detayları…

 

KAYIT DONDURMA İŞLEMİ  NASIL YAPILIR?

Üniversitelerde kayıt dondurma işlemi belli bir düzen içerisinde eğitim süreci başladıktan sonra yapılmaktadır. Başvuru nedeninizi anlatan ve gerekli mazeretleri içeren dilekçe yazılır. Dilekçede belirttiğiniz mazeretler için resmi belge ve evraklar temin edilir. Başvuru süreci geçmeden dilekçe ve mazeret belgeleri öğrenci işlerine ulaştırılır. Üniversite tarafından dondurma işlemine verilen cevap 15 gün içerisinde sonuçlanır ve öğrenciye geri dönüş sağlanır. 

KAYIT DONDURMA BAŞVURUSU 

YÖK üniversitelerde uzaktan eğitim almak için internet, bilgisayar olanağı sağlayamayan öğrencilerin mağduriyetini ortadan kaldırmak için üniversitelerde eğitimi erteleme ve dondurma hakkı tanıdı. YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamada alınan kararların sadece 2019-2020 bahar dönemi için geçerli olduğu belirtildi. Öğrencilerin kayıt dondurma başvurusunun ne zaman ve nasıl yapılacağı ilerleyen günlerde açıklanacak.

 

ÜNİVERSİTE KAYDI DONDURMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR!

Üniversitelerde uzaktan eğitim almak için internet, bilgisayar olanağı sağlayamayan öğrencilerin mağduriyetini ortadan kaldırmak için verilen Üniversite kaydı dondurma şartları henüz belli olmadı. Geçtiğimiz dönemlerde üniversite kayıtlarını dondurmak isteyen öğrencilerin yerine getirmesi gereken  şartlar şu şekildeydi;

- Dondurma işlemi yapmak için ilgili fakülte ve bölümüne dair kaydınızın olması gerekmektedir. Üniversiteyi kazanıp kayıt yaptırmadığınız takdirde fakülte ve bölüm için kayıt dondurma hakkınız bulunmamaktadır.

- Kayıt dondurabilmeniz için gerekli bir mazeretiniz bulunmalıdır. Bu mazeretin geçerliliği üniversite tarafından onaylanmaktadır.

-Lisans öğrencileri için 4 yarıyıl, ön lisans öğrenciler için ise 2 yarıyıllık bir kayıt dondurma hakkı bulunmaktadır.

-Öğrenci eğer ki belirli bir harç ücreti var ise bunu bu süreçte yatırır. Dondurulmuş süreçler için ise herhangi bir harç ücreti ödenmez.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’