Kuran'ı Kerim dersine cuma formülü

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, seçmeli Kuran dersinin cuma günü eğitim bittikten sonra verilmesini düşündüklerini kaydetti.

Kuran'ı Kerim dersine cuma formülü
Kuran'ı Kerim dersine cuma formülü
GİRİŞ 07.04.2012 06:40 GÜNCELLEME 07.04.2012 06:40
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, seçmeli Kuran dersinin çocuklar arasında ayrışmaya neden olmaması için kafa yorduğunu anlattı. Bakan Dinçer, cuma günü eğitim bittikten sonra dersin verilebilmesine yönelik bir formül üzerinde düşündüğünü söyledi.

Kanal D'de Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtlayan Bakan Dinçer şöyle konuştu: "Diyanet açıklama yaptı ama benim düşündüğüm husus; belki bir çoğunun aklına gelir. Kuran derslerini normal eğitimlerin olduğu, diğer çocukların ders almadığı veya oynadığı bir döneme koyarak, çocukların ayrışacağı bir görüntü olmasın istiyorum. Bu sebeple muhtemelen cuma günü eğitim bittiğinden sonra Kuran dersini seçen çocukların sınıflarda Kuran öğrenme imkanı olur mu diye düşünüyorum.  Mahalle baskısı, endişeler yersiz. Özellikle yaz döneminde çocuklar birlikte oynarken bazıları camiye gidip Kuran öğrenir. Ve kimse Kuran öğrenmek için camiye gideni suçlamadı. Ama buna benzer bir endişe varsa diye kafa yoruyorum biraz.

AYRI OTURMAK DİYE BİR ŞEY YOK

Bakan Dinçer "Kız erkek ayrımı olacak mı?" şeklindeki soruya ise şöyle ceap verdi:
" Bu dönemde olmaz. 5 ila 8 yaşındaki çocuktur. Kız erkek ayrımı konusunda akıl baliğ değildirler. Başörtme gibi bunun gibi meseler rüşt yaşından sonraki meselelerdir. Lise çağlarına denk gelir. Ayrı oturmak diye bir şey yok. Bizim uydurduğumuz bir şey. Geleneklerle bağlantılı. Lisede seçtiklerinde o uygulamalara devam edeceğiz.  Dini eğitimin sadece Müslüman çocukları için gerekli olduğunu düşünmemek lazım. Hıristiyan, Musevi ve diğer uygulamalar içn de bu fırsatları vermeliyiz."

YORUMLAR 28
  • ibrahim çiftçioğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara dikkat etmek gerek. hastayada sinirlenmemek gerek...
    Cevapla
  • Hakan Uslu 12 yıl önce Şikayet Et
    Metin Yazar. Anlayış konusunda sıkıntıların var. Karşılaştırma kıyaslama yapmıyorum.Bu ülkede artık hükümet güçlü!Bunun farkında mısın? %50 alan bir parti bu ülkede istediğini yapamayacaksa bu işler ilerde düzelir hesabına girmeyin!Biz olması gerekenin yapılmasını savunurken, senin savunduğun gerçekler laf salatasının önüne geçmiyor.O değil de ben ne darbecileri savunurum, ne kürdüm, kürtçüyüm... Bunları nereden çıkarıyorsun gerçekten zekana hayran kaldım.Din istismarı dedin de sen ve zevatın o işte kimseye pabuç bırakmaz!
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Tüccarlar.. Kuran'ı Kerim ve Siyer dersleriyle Allahsız,Kitapsız Kürtçü bölücüleri,hainleri,işbirlikçileri, demokratik özerklik faso fisosunu ve Kürtçü başını nasıl olur da aynı cümlenin içine yakıştırabilir,onlarla kıyaslama yoluna gidebilirsiniz? Dini,Kuran'ı kullanarak hiç kimse hainleri,bölücüleri,federasyonu meşru göstermeye kalkmasın. Dini kullanarak Türkiye'de ne alçaklıklar yapıldığına hep birlikte şahit olmadık mı? Dini kullanarak Kürtçülük yapan örgüt imamları Bodrumlarda sarışınları yağlamadılar mı? Din ticaretinden,din istismarından elinizi çekin.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    Yalandan kim ölmüş!?!?. Akıllı USLU eleştirilere eyvallah ama Türkiye'nin dengelerini bozucu,bir çuval inciri berbat edici,bağcıyı dövücü USSUZ eleştirilere eyvallah meyvallah yok. Bu ülkede genel kurmay başkanı veya başkanları içeriye alınıyorlarsa bozgunculuk yaptıkları,kaosa sebep oldukları,fitne fesat çıkardıkları gerekçesiyle alınıyorlar.Bir anda "bütün" bayram törenlerinin kaldırıldığı yalanını(hükümet yalanladığı halde) nasıl ve nerenizden uydurdunuz? Özerkliği(federasyonu) bazı islamcı gazeteler tartışıyor veya destekliyor diye federasyon (bölücülük) meşru olur mu? Bebek katiliyle görüşüldü de iyi bir ... mu oldu? 40 bin kişinin katiliyle neyi göreceksin? Yapılacak şey görüşmek değil,ipi bebek katilinin ve hainlerin ve işbirlikçilerin boyunlarına dolamaktır. İslamcı ve sosyalist kökenli entel dantel liboşlara kalsaydı devlet terör örgütüyle karşılıklı olarak silah bırakacaktı. İhanete,bölücülüğe,kaosa, vatanı hainlere,bölücülere veee demokratik özerkliğe geçit yok.
    Cevapla
  • kamil hisarlı 12 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir uygulamaya gerek yok. ayrımcılık iddiası temelsiz bir varsayımdır.. ayrımcılık öyle yapılmaz. asıl ayrımcılık yapanlar aslında nasıl ayrımcılık yapıldığını, dolayısıyla bunun ayrımcılık olmadığını gayet iyi bilmeleri gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'