'Dünyada Eğitimde Yeni Yönelimler' paneli İstanbul'da

Ülkemizde eğitim yasası ve eğitimde yeni formüllerin tartışıldığı, gündemimizi meşgul ettiği şu günlerde İstanbul önemli bir Eğitim sistemi paneline ev sahipliği yapıyor.

'Dünyada Eğitimde Yeni Yönelimler' paneli İstanbul'da
'Dünyada Eğitimde Yeni Yönelimler' paneli İstanbul'da
GİRİŞ 05.06.2012 18:19 GÜNCELLEME 05.06.2012 18:19

4+4+4 eğitim formülü ve İlköğretimde Kur'an-ı Kerim derslerinin tartışmaya açıldığı, topluğum çeşitli kesimleri tarafından mutabakat zemini aranan, eğitimde yeni arayışlara alternatif sunmak ve Dünyadaki örnekleri incelemek amacıyla BEYAZ HAREKET DERNEĞİ, "Dünyada Eğitimde Yeni Yönelimler Paneli"  düzenliyor.

Danışma kurulunda; Sayın Prof. Edibe Sözen, Sayın Doç. Ali Murat Yel'in bulunduğu panel, 08 Haziran 2012 Cuma/ TYB İstanbul Şubesinde, Saat: 14.30'da gerçekleştiriliyor.

Beyaz Hareket Derneği Başkanı Aydın İnci, düzenleyicisi oldukları "Dünyada eğitimde yeni yönelimler Panel"i hakkında şunları söyledi:

"Eğitim bireyi geliştirdiği, ülkenin bilimsel, ekonomik, sosyal ve kültürel Kalkınmasını sağladığı için önemlidir ve değeri çok iyi algılanmalıdır.

Eğitim, bir ülkenin sosyal ve Ekonomik kalkınmasını sağlayan insan gücünü hazırlayan araç olarak, yatırım yapılması, değişen/ gelişen teknoloji ayak uydurması, yeni ve beklentileri karşılayacak modeller üzerinde tartışılması gereken bir alandır. İnternet çağı, iletişimin gelişmesi, sosyolojik değişim ve gelişimler yeni ihtiyaçlar doğuruyor ve çözümlere ihtiyaç duyuyor" dedi.

Beyaz Hareket Derneği Başkanı; Aydın İnci konuşmasına devamla: "Buradan yola çıkıp BEYAZ HAREKET DERNEĞİ olarak, Dünyada Eğitimde Yeni Yönelimleri konuşacağımız, ülkemiz gençliğinin eğitim konusunda bilinçlenmesini ve söz sahibi olmasını sağlayacağımız bu paneli düzenleme kararı aldık" dedi.

"Dünyada Eğitimde Yeni Yönelimler Paneli"ne katılan konuşmacılar ve konu başlıkları ise şöyle:

Prof. Heloise Ruskin: "Facebook Nesli: Sosyal Ağlar yükselirken, eleştirel düşünce düşüyor" (Bergen Community College- ABD)

Prof. İrfan Erdoğan: " Yeni eğitim sistemine doğru: Eğitime dair mülahazalar" (İstanbul Üniversitesi)

Nur Özkan Erbay: " ABD'de yükselen eğitim modeli: 'Evden eğitim' ve süregelen tartışmalar" ( USA Sabah, Gazeteci/ ABD)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar