4+4+4'le sınıfta kalma tarih oluyor

İlkokullarda sınıfta kalma kalkıyor. Artık ilkokul boyunca hiçbir öğrenci sınıf tekrar etmeyecek.

4+4+4'le sınıfta kalma tarih oluyor
4+4+4'le sınıfta kalma tarih oluyor
GİRİŞ 23.07.2012 06:11 GÜNCELLEME 23.07.2012 07:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle birlikte ilköğretim yönetmeliği de değişti. Yeni yönetmeliğe göre artık ilkokulda sınıf geçme stresi yok.

Her yıl eğitim yılının başladığı eylül ayında 66 ayını dolduran çocuklar ilkokula kaydolacak. Tek istisnası çocuğun zihinsel ve bedeni gelişimini tamalayamadığı yönünde doktor raporu. Bu şekilde rapor verilen çocuklar okula 1 yıl geç başlayabilecek.

Yeni uygulamanın en dikkat çeken bölümü sınıfta kalmanın kaldırılması. Bundan böyle ilkokul boyunca sınıfta kalma olmayacak. Öğrenci bir üst sınıfa geçecek.

Ortaokullarda ve imam hatip ortaokullarında durum biraz farklı. Öğrenci bir üst sınıfa geçemezse sınıf tekrarı, şube öğretmenlerinin kararına göre belirlenecek.

4+4+4 eğitim sisteminde sabahları okunan andımız da artık sadece ilkokulda okunacak. Ortaokul ve liselerde andımız okunmayacak.

YORUMLAR 3
  • tuğba 9 yıl önce Şikayet Et
    6 yaşındaki cocukları ilk okula alırsa devlet olacağı bu cocuk yeni yeni kendini tanıyor ve hoopp okula üstüne üstlük el yazısı ile başlıyorlar ve okuyamıyor diye üzülüyoruz acaba kime üzülmeliyiz?
    Cevapla
  • Osman Aga 11 yıl önce Şikayet Et
    okuma yazmayı öğrenmeden 5. sınıfa kadar gelecekler!. evet malesef ilköğretimi bitirip okuma yazma bilmeyen öğrenciler var! ondan sonra bilmem kaç bin öğrenci sıfır çekti. acaba neden? okuma bilmeyen çocuk 1. sınıfta kalmazsa işte böyle lys'de sıfır çekerler.
    Cevapla
  • ahmet türkmen 11 yıl önce Şikayet Et
    4 üncü sınıfta ama. 4 üncü sınıfta ama hala heceleye büceleye okuyan öğrenci sayısı 444 kat artacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor