Sevda Kuşun Kanadında başladı!

Sevda Kuşun Kanadında her cuma 20.00'da TRT 1'de ekranlara gelecek. Dün akşam yayınlanan Sevda Kuşun Kanadında '68 Kuşağı' olarak bilinen gençlik hareketinin Türkiye'de yaşanan boyutunu ele alıyor. İşte Sevda Kuşun Kanadında ile ilgili detaylar...

Sevda Kuşun Kanadında başladı!
Sevda Kuşun Kanadında başladı!
GİRİŞ 30.04.2016 16:12 GÜNCELLEME 30.04.2016 16:12

Sevda Kuşun Kanadında adlı dizi TRT 1 ekranlarında dün akşam ekranlara geldi. Dizinin fragmanları yayınlandığı günden bu yana izleyicide büyük ilgi uyandırmıştı. TRT 1'in dikkat çeken yapımlarından olan Diriliş Ertuğrul, Filinta, Baba Candır gibi ilgi toplayan yapımlarının ardından Sevda Kuşun Kanadında dizisinin de büyük ilgi toplaması bekleniyor. Peki Sevda Kuşun Kanadında dizisinin oyuncu kadrosunda kimler yer alıyor? İşte detaylar.. 

29 Nisan Cuma günü ekranlara gelen ilk bölümüyle izleyenlerin ilgisini çekmeyi başaran dizinin oyuncu kadrosunda tanındık simalar yer alıyor. Dizinin başrollerinde Yavuz Bingöl(Zafer), Deniz Baysal(Tümay), Murat Ünalmış, (Arif) İlker Kızmaz, (Tarık) Ufuk Bayraktar (Ömer) Müge Boz (Işık) Bahadır Yenişehirlioğlu (Hüsnü) Emel Dede (Leyla) Tolga Ortancıl (Halit) Özge Sezince (Nesteren) ve Derda Yasir Yenal (Mustafa)​ yer alıyor. Başrollerinde tanınmış simaların yer aldığı dizi dün akşam izleyicinin beğenisini kazanmaya çalıştı. Sevda Kuşun Kanadında oyuncuları kimler? Sevda Kuşun Kanadında konusu nedir? İşte ekranlara yeni gelecek Sevda Kuşun Kanadında dizisiyle ilgili tüm detaylar haber7.com'da..

Sevda Kuşun Kanadında TRT 1 ekranlarında her Cuma saat 20.00'da ekranlara gelecekFilminde "68 Kuşağı" olarak adlandırılan ve tüm dünyada yaşanan gençlik hareketinin Türkiye'de yaşanan boyutu ele alınacak. 68 Kuşağı gençlik hareketi bir sevda öyküsü üzerinden izleyiciye aktarılacak. Sevda Kuşun Kanadında farklı coğrafyalarda yaşayan bir çok genci etkileyen 68 kuşağı hareketinin Türkiye boyutu ele alınacak. Ülkemizdeki gençlerin dönemin egemen güçleri tarafından nasıl maniple edildiği ve  bu çatışma ortamına girmek istemeyen bir avuç gencin provokasyonlara karşı nasıl direndiğini anlatacak. 

Dizi, ilk etapta, 1968 sonundan başlayarak 1972 yılına kadar yaşanılan olaylardan esinleniyor ve bir imkânsız aşk hikâyesi üzerinden ilerliyor. Bu ülke gençlerinin, farklı kimlikler altında birbirleriyle çatışsalar da, ortak temel değerler ve kültürel zemin üzerinde buluştuklarında kardeşliklerini hatırlayıp yeni bir sevgi bağı kurabileceklerini anlatan ‘Sevda Kuşun Kanadında’ dizisi 29 Nisan Cuma gününden itibaren her Cuma TRT 1 ekranlarında olacak.

Sevda Kuşun Kanadında dizisinin yönetmen koltuğunda Yasin Uslu oturuyor. Yapımcılığını Mesut Uçakan'ın üstlendiği dizi 29 Nisan cuma günü izleyiciyle buluştu. 

Sevda Kuşun Kanadında 1. bölümde neler yaşandı?

Hataları, sevapları, tutkuları, umutları ve hayal kırıklıklarıyla bir dönemin gençlerinin hikayesi, Türkiye'nin yaşanmış ancak anlatılamamış ve belki de yeterince anlaşılamamış öyküsü ... Başrollerini Murat Ünalmış, Deniz Baysal, Ufuk Bayraktar, Müge Boz, İlker Kızmaz ve Yavuz Bingöl'ün paylaştığı TRT'nin yeni dizisi 'Sevda Kuşun Kanadında'da beklenen gün geldi. TRT'nin yeni dönem dizisi 'Sevda Kuşun Kanadında', tiryakilik yaratacak ilk bölümü ile bu akşam (29 Nisan Cuma) TRT 1 ekranında. TRT 1'in, bir dönem gençliğinin, bir kaç kuşağın, henüz yeterince anlatılamamış bir hikayesi olduğu kadar, bir ülkenin de bugüne kadar henüz yeterince anlaşılamamış bir hikayesini gözler önüne seren, iki yıllık bir emeğin ürünü yeni dizisi “Sevda Kuşun Kanadında", izleyici ile buluşuyor.Dizide; hataları, sevapları, tutkuları ve umutlarıyla bir döneme damga vuran gençliğin, kutuplaşmalarla, körlemesine karşıtlıklarla, birbirini anlamak olanağı dahi bulamadığı o karmaşık ve bunalımlı zaman kesiti irdeleniyor. Bahsedilen süreçte inançlarının getirdiği barış mesajı ışığında sağduyulu duruşlarından taviz vermeyen bir avuç gencin hikayesi de işleniyor. İzleyenlere, bir dönemin gençlik hareketlerini etkileyen koşulları daha soğukkanlı ve hakkaniyet temelinde bir değerlendirme imkanı da sunuluyor. 'Sevda Kuşun Kanadında'nın ilk bölümünde; Arif'in (Murat Ünalmış) Hukuk Fakültesi'ne girme mücadelesi, aynı fakültede okuyan Tümay'ın (Deniz Baysal) hiçbir uyarıya kulak asmadan siyasi eylemlere katılması, Zafer (Yavuz Bingöl)'in kızı Tümay ile zorlu ilişkisi ilk bölümde en çok üzerinde durulacak konular. Amerika Konsolosu'nun aracına düzenlenen eylem, bu eylemi düzenleyenler arasında bulunan Tümay ve bu eylem esnasında arada kalan sünnet çocuklarını koruyan Arif… Sonrasında Hukuk Fakültesi'nde yine bir eylem ve yine kavga gürültü arasında gözlerini birbirinden alamayan iki genç. Bu aşkın imkanı var mı? Tümay babası ile arasını düzeltebilecek mi? Peki Zafer Arif'ten hoşlanacak mı?Sevda Kuşun Kanadında her Cuma saat 20:00'da TRT 1 ekranlarında…
 

Sevda Kuşun Kanadında adlı dizi TRT 1 ekranlarında dün akşam ekranlara geldi. Dizinin fragmanları yayınlandığı günden bu yana izleyicide büyük ilgi uyandırmıştı. TRT 1'in dikkat çeken yapımlarından olan Diriliş Ertuğrul, Filinta, Baba Candır gibi ilgi toplayan yapımlarının ardından Sevda Kuşun Kanadında dizisinin de büyük ilgi toplaması bekleniyor. Peki Sevda Kuşun Kanadında dizisinin oyuncu kadrosunda kimler yer alıyor? Ayrıntılar haberimizde..

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı