"Artık PKK'yla beraber yürümeyeceğim"

Ayşenur Arslan "PKK'yla ilkelerim örtüşüyordu. Öcalan'ın İslam vurgusundan sonra onlarla da artık yürümeyeceğim" dedi.

"Artık PKK'yla beraber yürümeyeceğim"
"Artık PKK'yla beraber yürümeyeceğim"
GİRİŞ 19.05.2013 11:16 GÜNCELLEME 19.05.2013 11:16
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

CNN Turk'ten gönderildikten sonra üniversitede ders vermeye başlayan Ayşenur Arslan Akşam gazetesinden Özlem Çelik Akarsu'ya konuştu. 

'İSLAMDAN DEMOKRASİ ÇIKMAZ'

"Öcalan'ın Türk-Kürt kardeşliği vurgusundan İslam bayrağı altında toplanma noktasına gelmiş olması ve bu mesaja Kürt cephesinde gösterilen yumuşak tavır, beni çok endişelendirdi. Bu ülkede demokrasinin eksik olduğunu söylüyorum ama laikliğin olmadığı bir ülkede demokrasi olması söz konusu değildir. Referansın İslam ise bu ülkede yaşayan insanları İslam bayrağı altında toplamaya çalışıyorsan buradan demokrasi çıkmaz. Öcalan'ın o mesajıyla AK Parti'nin yelkenlerine rüzgâr sağlandığı kanaatindeyim. Etnik milliyetçilik de bana yanlış geliyordu ama PKK'nın yola çıkışında, daha solda olan, kadın-erkek eşitliğinden hayata bakışa kadar benim de ilkelerimle örtüşecek bir ilkeler bütünü vardı. Oradan geriye bu noktaya mı geldiler? O zaman kusura bakmasınlar onlarla da yürüyemeyeceğim!" dedi.

YORUMLAR 50
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    yan yana yürüyenler. eskiden pkk nın kolunda başkları vardı,şimdi başkaları....
    Cevapla
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    PKK Türk-Kürt kardeşliği ve İslam'ı savunuyor öyle mi?. Haber çok komik geldi. 48 saattir aralıksız gülüyorum. ^^
    Cevapla
  • yaşar Gürakan 10 yıl önce Şikayet Et
    AKLAMA HABERİ. Tam olarak pkk yı iyi gösterme AK lama haberi olmuş...
    Cevapla
  • Mehmet Berber 10 yıl önce Şikayet Et
    Hangi dine mensup kendileri... Zatı zevata sorsanız müslüman olduğunu da söyler şimdi
    Cevapla
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    islamdan eksin,aksak demokrosiler çıkmaz. islamdan insanı da bırakın karıncasına kadar her canlının memnun kalacağı bir sistem çıkar..bitkilerin genleriyle oynamak,arıları sahte besinlerle beslemek,sahte ballar üretmek,at etini it etini sofralara servis etmek bu gibi şeyler islamda olmaz....islamın olduğu yerde yaşamak için illa dinini değiştirmek zorunda değilsinde...eğer dinini islama döndürürsen sabah ve yatsı namazlarını;hafta sonları ve bayram izinlerinde de kılmak zorundasın..islam inancının olmadığı yer ve yörelere gelince,allah dışında ne var ne yok her ieye tapma mevcut.heykel yapmış heykele tapıyor.mesela buda heykeline bakın,buda büyük putuna varıncaya kadar binlercede küçük putlar yapmışlar onlara tapıyorlar..yeryüzünün,yeryüzündekilerden üstün olması gereken kulları,malesef yeryüzünde bulunan başka basit şeylere günümüzde tapınıyorlar..tepelerin başına uçurum kenarlarına ibadethanelerini yaparak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü