Ekrem Dumanlı'dan çöküş itirafı! 1 lira...

Paralel yapının yayın organı Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’dan çöküş itirafı geldi.

Ekrem Dumanlı'dan çöküş itirafı! 1 lira...
Ekrem Dumanlı'dan çöküş itirafı! 1 lira...
GİRİŞ 22.09.2015 14:17 GÜNCELLEME 22.09.2015 14:17
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

17-25 Aralık darbe kalkışmasıyla meşru hükümeti devirerek yönetimi ele geçirmeyi hedefleyen Paralel Yapı’ya yapılan operasyonlar, Paralel Yapı’yı fena köşeye sıkıştırdı. Ekonomik çöküş içinde olduklarını anlatan Dumanlı, zorda oldukları için gazetenin fiyatlarını 1 liraya çıkaracaklarını açıkladı.

FİNANSAL OPERASYONDAN SONRA ÇÖKÜŞ GELDİ

Paralel Yapı’ya son dönemlerde yapılan finansal operasyonların ardından Paralel Yapı’nın  ekonomik olarak büyük bir dara girdiği ifade ediliyordu. Dumanlı’nın dün köşe yazısında gazete fiyatlarını artıracaklarını açıklaması çöküş itirafı olarak yorumlandı.

ŞİŞİRME TİRAJLAR FOS ÇIKTI

Yüz binlerce satan bir gazetenin, fiyatını artırmaya ihtiyaç duymayacağını söyleyen tecrübeli gazete yöneticileri, Paralel medyanın gazete fiyatlarındaki yaptığı artışın tiraj yalanlarının da itirafı olduğunu belirttiler. Şişirme tirajlarla reklam kapmaya çalışan Paralel gazetelerin satılmayan yüz binlerce gazeteyi hurdacılara sattığı ve gazetelerin yumurta kolisi yapımında kullanıldığı görüntülenmişti.

REKLAM BULAMAZ HALE GELDİLER

Paralel gazetelerin tiraj yalanının ortaya çıkmasının ardından Paralel gazeteler reklam bulmakta zorlanır hale geldi. Satış rakamlarını gerçeğinin onlarca kat fazlası olarak gösteren Paralel gazetelere, verilen reklamlar bitme noktasına geldi. Tirajını fazla göstererek şark kurnazlığı yapan ve haksız reklamlar kapmaya kalkışan Paralel gazetelerin gerçek tirajının öğrenilmesinin ardından reklamları kesilince, Paralel gazeteler çareyi fiyatları artırmakta buldular.

RANT BİTTİ PARALEL TÜKENDİ

Devletin kurumlarına çöreklenerek büyük rantlar elde eden Paralel Yapı’nın 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından rantları teker teker alındı. Rantların ellerinden alınmasıyla ekonomik olarak inişe geçen Paralel Yapı’nın devletin kaynaklarını talan ederek serpilmesinin önüne geçilince Paralel medya eliyle hükümet aleyhine kara propagandaya girişmişti.

KAYNAK: YENİAKİT
YORUMLAR 37
  • TARIK 8 yıl önce Şikayet Et
    a101 bunların mesela.
    Cevapla
  • hayri22 8 yıl önce Şikayet Et
    noldu bir kişiye 5 er 10 ar abonelik kilitlerken gene mi batıyorsunuz. yok mu himmetten gelen mamalar oraya takviye edin esas havuz sizde var.
    Cevapla
  • Enes Mahmut ÖZOĞUL 8 yıl önce Şikayet Et
    Alışveriş yaptığım yerin bunlarla bağlantısı var mı diye araştırıyor sonra alışveriş yapıyorum. Eğer alışverişten sonra o gazeteyi kasada görürsem de aldıklarımı bırakıp çıkıyorum.
    Cevapla
  • hacer seh 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen bizde oyle yapiyoruz
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    Paralel gazeteler reklam bulmakta zorlanır hale geldi. bu gazetelere reklam veren firmalar gerizekalıdır...bu gazetelerde gördüğüm reklamları tek tek not alıp ihtiyacım olsa bile almıyorum
    Cevapla
  • m numan 8 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu dumanlı? duman mı oldun? almayın şu gazeteleri almayın yahu dergi mergi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor