Milli Gazete, o angustan özür diledi!

Milli Gazete, dünkü sayısında "Rezaletin son halkası Sevan" haberinde fotoğrafını kullandığı Angus'tan özür diledi. Gazete, ayrıca savcıları göreve davet etti.

Milli Gazete, o angustan özür diledi!
Milli Gazete, o angustan özür diledi!
GİRİŞ 04.10.2012 11:10 GÜNCELLEME 04.10.2012 17:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hazreti Peygambere hakaret eden Nişanyan'ı dünkü sayısında 1. sayfadan Angus'a benzeterek haber yapan Milli gazete, yaptığı haksızlık nedeniyle o Angustan özür diledi! Milli Gazete ayrıca 'Daha nasıl anlatalım' başlığında çerçevelediği yazısıyla ahlaki ve manevi değerlerin yok sayıldığını belirtip ilgili kanunun da çiğnendiğini ifade etti, savcıları göreve çağırdı.

Milli Gazete, eski taraf yazarı Nişanyan'a dün ilginç bir tepki vermiş, 'habere yanlış fotoğraf girme' hatası oldu süsü verip, 1.sayfada Sevan Nişanyan'a tepki haberine Angus fotoğrafı konulurken, 'Hayvanlar Trakya soğuğunda telef olmuş!' haberine ise Sevan Nişanyan'ın fotoğrafı konulmuş ve ince bir gönderme yapmıştı.

Haber7.com da bu haberi "Milli Gazete'den 1'inci sayfada 'hayvan' imalı hata!" adı altında manşetten vermişti.  Haber7'nin bu haberi haberleştirdiğini Milli Gazete bugün birinci sayfadaki 'Haber siteleri ve sosyal medyada geniş yankı buldu' haberinde 'Haber7 atıfta bulundu' diyerek kullandı.

Milli Gazete, dünkü haberinin ardından Nişanyan'ı Angusa benzetmesi nedeniyle bugünkü sayısında büyük puntolarla manşetten verdiği haberde Anguslardan özür diledi.

İşte Milli Gazete'nin o haberi...

Bu angus'tan özür diliyoruz!

Dünya Müslümanlarını çileden çıkaran 'Müslümanların Masumiyeti' adlı ahlâksız filme tepkiler devam ederken Taraf Gazetesi'nin eski yazarı Sevan Nişanyan'ın Peygamber Efendimiz (s.a.v)'e yönelik sarfettiği sözlere tepkiler çığ gibi büyüyor.

1 / 5Albumünden Göster 'İfade özgürlüğü' adı altında Peygamberimiz (s.a.v)'e ve Müslümanlara hakarete yeltenen küstah kişinin ahlâksız tavrını sürdürmesi ve "Özür dileyecek bir şey yok" demesi akıllara durgunluk veriyor.

"Cezasız Suç" tepki topluyor

Çeşitli haber portallarında ve sosyal medyada Nişanyan'ın ahlâksızlığına öfkesini dile getiren mütedeyyin halk, medya ve resmî makamlardan daha ciddi adımlar bekliyor. "Kamuya malolmuş ve uzun zaman önce ölmüş şahısları alay ve aşağılamadan koruyan herhangi bir hukuk ilkesi düşünülemez" diyerek ahlâksızlığının arkasında duran Nişanyan'ın işlediği suça karşı hükümet organlarının ve savcılıkların tepkisiz kalması sabırları zorluyor. Yetkililerin 'Müslümanların Masumiyeti' adlı filme internetten erişimin yasaklanmasını bile ancak 20 gün sonra becerebilmesi kamuoyu vicdanında derin bir yara açmışken, Hz. Muhammed (s.a.v)'e hakarete yeltenen ve ahlâksızlığında ısrar eden Nişanyan'a karşı herhangi bir önleyici, uyarıcı veya cezalandırıcı işlem yapılmaması akıllara durgunluk veriyor!

Yazar Sevan Nişanyan'ın, söze ifade özgürlüğünü adına Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e yönelik ahlâksız sözlerine Milli Gazete'nin gösterdiği ince tepki başta internet haber siteleri olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinden de büyük destek yağdı...

Hz. Muhammed (s.a.v.)'e olmadık hakaretlerde bulunan ve özür dilemeyi reddeden Nişanyan'ın hakaret içeren cümlelerinin fikir özgürlüğü kapsamına girmeyeceğini belirten okurlar, Milli Gazete'nin gösterdiği hassasiyete teşekkür ederken, Nişanyan'ı da ti'ye aldılar...

Samanyoluhaber, "Millî Gazete anasayfadan 'çok ince' dokundu" diye yazarken, Haber7, "Millî Gazete'den 1'inci sayfada 'hayvan' imalı hata!" diyerek gazetemize atıfta bulundu. Millî Gazete'nin manşetini Kıbrıs Haber siteleri de sayfalarına taşıdı.

Öte yandan sosyal paylaşım siteleri de Millî Gazete'nin manşetiyle adeta yıkıldı. Gazetemizin 'Angus' göndermesine sitem eden vatandaşlar, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e hakarete yeltenen Sevan Nişanyan'ın, Angus'la aynı katogoride görülmesinin hata olduğunu belirttiler.

Haber siteleri ve sosyal medyada geniş yankı buldu

SÖZDE yazar Sevan Nişanyan'ın, sözde ifade özgürlüğü adına Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'e yönelik ahlâksız sözlerine dair Milli Gazete'nin tepkisi Türkiye'de yine en çok konuşulan konu oldu. Milli Gazete'nin 'angus'larla ilgili haberi ile Sevan haberindeki fotoğraf kullanımı 'ince gönderme', 'imalı cevap', 'Sevan-Angus benzetmesi', 'angus göndermesi' şeklinde yorumlandı. İnce tepki olarak değerlendirilen ama büyük bir tepkiye dönüşen Milli Gazete'deki fotoğraf kullanımına başta internet haber siteleri olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinden de büyük destek yağdı... Hz. Muhammed (s.a.v.)'e olmadık hakaretlerde bulunan ve özür dilemeyi bile reddeden Nişanyan'ın hakaret içeren cümlelerinin fikir özgürlüğü kapsamına girmeyeceğini belirten sosyal medya kullanıcıları, Milli Gazete'nin gösterdiği hassasiyete teşekkür ederken, Nişanyan'ı da ti'ye aldılar...

Rotahaber 'Milli Gazete, Nişanyan'ı angus yaptı', Ajans5 'Hata mı kasıt mı?', Samanyoluhaber, "Millî Gazete anasayfadan 'çok ince' dokundu" manşetiyle dikkat çekerken, Haber7, "Millî Gazete'den 1'inci sayfada 'hayvan' imalı hata!" diyerek haberimize atıfta bulundu. Millî Gazete, 1. sayfasındaki 'manidar hatası' Yavruvatan Kıbrıs'ta da internet sitelerinin desteğini aldı. Öte yandan sosyal paylaşım siteleri de Millî Gazete'nin manşetiyle adeta yıkıldı. Efendimiz (s.a.v.)'e hakarete yeltenen Sevan Nişanyan'ın, Angus'la aynı katagoride görülmesinin hata olacağını düşünen sosyal medya kullanıcıları, hakaret ifadelerinin sahibi sözde yazar karşısında angusların masumiyetine vurgu yaptı. / MİLLİ GAZETE

 

HABER7

YORUMLAR 9
  • remziye sadak 11 yıl önce Şikayet Et
    lütfen bu kadar iyimser olmayalım. ben bu hoşgörü laflarından çok sıkıldım adam evrenin yaradılma sebebi güzel peygamberime hakaret edecek ama ben ona hakaret etmiyicem neden yaşıyoruz ozaman
    Cevapla
  • hekim çavdar 11 yıl önce Şikayet Et
    hamasi ama akıllıca değil,. gazetenin çoğu kimseyi memnun etmiş gibi görünüyor, ben bunu ciddiyetten uzak görüyorum (kızacaksınız sevgili okuyucular) çünkü ona hakaret etmekle ancak egonuzu tatmin etmiş olursunuz, yani ona hakaret ederek elinize bir şey geçmez. sen bu adam "öküz" demişsin yarın da o çıkar sayın erbakan'a aynı lafı derse ne olacak. bu sefer timsah resmi mi koyacaksınız. tepki göstermek doğal ama bu tepki müslümanları "oh olsun" dedirmekten başka bir şeye yaramaz. bir davayı savunmak muhalifkere hakaret etmek her fırsatta şiddetle muhalefeti haykırmakla olmuyor. 42 yıllık başka islami bir gazetede bu konuyla ilgili "nişanyan tğm ermenileri temsil etmiyor" şeklinde bir yazı kaleme alınmış, yine aynı gazetede patrikhanenin bu densize karşı çıktığını onun yanlış yaptığını ifade ettiğini yazmış. ben gazetenin adını vermeyeceğim çünkü amacım bir hususu belirtmek. milli gazete, amaç iyi, usul yanlış
    Cevapla
  • remziye sadak 11 yıl önce Şikayet Et
    en kötü hayvana bile kurban olsun. milli gazeteyi tebrik ediyorum aynı hassasiyeti bütün gazetelerden bekliyorum
    Cevapla
  • Osman Gazibey 11 yıl önce Şikayet Et
    cidden büyük bir yanlış. ama neyse ki anguslardan özür dilenmiş. anguslardan özür dilenmesi çok doğru. malum hayvanlar hatasız ve günahsızdır !
    Cevapla
  • metinistanbul 11 yıl önce Şikayet Et
    harika haber tebrikler milli gazete. gercekten 2 gundur milli gazeteyi takip ediyorum hatta başlıgı bugun tramwayda birisi okurken gözüm ilişti süper olmuş tebrik etmekten başka bişey demiyorum. umarım diger gazetelerde böle haberler yapsa milli gazete okucam bundan sonra.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!