Aydın'da dolu ve sağanak yağış

Yaz mevsimini aratmayacak şeklinde son yılların en kurak bahar mevsimini geçiren Aydın'da, sağanak yağışla birlikte etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Aydın'da  dolu ve sağanak yağış
Aydın'da dolu ve sağanak yağış
GİRİŞ 08.04.2014 17:01 GÜNCELLEME 08.04.2014 17:01

Yaz mevsimi gelmeden daha Nisan ayında sıcaktan bunalmaya başlayan Aydınlılar, aylardır beklenen yağmurla birlikte bir nebze olsun serinledi. Güneşli ve sıcak bir günün yaşandığı Aydın'da öğleden sonra saat 15.00 sıralarında aniden bastıran sağanak yağış, vatandaşların yüzünü güldürdü. Yaklaşık yarım saat devam eden sağanak yağış, zaman zaman etkili olan şiddetli dolu yağışıyla birlikte hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Yağmura hazırlıksız yakalanan Aydınlıların bazıları ıslanmaktan kurtulamazken bazı vatandaşlar da yağmura aldırış etmeyip işlerine devam etti. Yağışla birlikte oluşan sel sularının getirdiği çöplerin rögarları tıkaması nedeniyle ana cadde ve sokaklarda büyük su birikintileri oluştu. Şiddetli yağışa rağmen hizmetlerine ara vermeden devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, tıkanan mazgalları açık tutmak için büyük mücadele verdi. Belediye ekiplerinin yoğun gayretleri sonucu, oluşabilecek sel ve su baskınlarının önüne geçildi.

Kurak geçen kış ve bahar mevsimi çiftçiyi karar kara düşündürürken yağmurun yağması tarlada mahsulü bulunan çiftçilerin de yüzünü güldürdü. Aydın'ı en büyük semt pazarı olan Salı Pazarı'nda yağmura yakalanan pazarcı esnafı mallarının zarar görmesine rağmen uzun süredir bekledikleri yağmura sevinçle karşıladı.
Aydın'da üreticilerin aylardır yağış beklediğini ifade eden Selahattin Yanbak, "Yağmur şiddetli yağdığı için su birikintileri oluştu. Alt yapı sorunu yok ama yağış fazla olunca yıkanma oluyor. Yağmur dindikten 5 dakika sonra sular çekiliyor. Bu sene çok kurak geçiyor. Uzun zamandan bu yana yağış olmamıştı. Ama bu yağış bizleri çok mutlu etti. Özellikle çiftçiler ne zamandır bu yağışı bekliyordu. Yağış iyi oldu ama dolu olmasaydı daha iyi olurdu. Dolunun biraz zararı olabilir" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
"Çöp ev" davasında mütalaa açıklandı
10 soruda hastanede "onaylı randevu" dönemi! 13 Mayıs'ta uygulama başlıyor...