Kalp krizinde yanlış iğne öldürdü iddiası

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde kalp krizi geçiren Dursun Aydoğdu'nun hastanede sakinleştirici iğne yapılması sonucu öldüğü iddia edildi.

Kalp krizinde yanlış iğne öldürdü iddiası
Kalp krizinde yanlış iğne öldürdü iddiası
GİRİŞ 01.04.2015 14:00 GÜNCELLEME 01.04.2015 14:00

Hastane yetkilileri ise konuyla ilgili gerekli soruşturmanın başlatıldığını belirttiler. Olay, Sorgun Ahmetefendi Mahallesi'nde meydana geldi. Fransa'da işçi olarak çalışan Dursun Aydoğdu, hasta olan annesi Satı Aydoğdu'yu ziyarete geldiği sırada evde kalp krizi geçirmesi sonucu ambulans ile Sorgun Devlet Hastanesi Acil servisi'ne kaldırdı.

Bu sırada hastanede doktorların kardiyolog cihazının tek olması nedeniyle bir başka hastaya müdahale edildiği sırada durumu ağırlaşan Dursun Aydoğdu'nun kalbi durduğu iddia edildi.

Kalbi duran hastaya yanlış iğne yapıldığını ileri süren Dursun Aydoğdu'nun kardeşi Seyrani Aydoğdu, şu iddialarda bulundu: "Hastane acil servisinde kardiyolog cihazının tek olduğunu söyleyen doktorlar, kardeşimi hastane acil servisinde bekletmeye başladılar. Bu sırada olup bitene sinirlenen kardeşimin kalbi durmuş. Doktorlar, kardeşimin kalbini ve nabzını dinlemek yerine Psikiyatri doktorunu arayıp, 'burada sinirli bir hastamız var' dediler. O da ezbere bir ilaç söylüyor. Kardeşime sakinleştirici ve uyuşturucu bir iğne yapıldı. İğnenin etkisiyle kalp daha da ağırlaşarak duruyor. 30-35 dakika kalbi durmuş. Bir başka hasta yakını kardeşimin nefes almadığını söyleyince bütün doktorlar müdahale ediyor. Ancak kardeşimin beyin ölümü gerçekleşmiş".

İHMALİ OLANLARDAN ŞİKAYETÇİYİM

Seyrani Aydoğdu, hasta kardeşini bir devlet hastanesi yerine Kayseri'de özel bir hastaneye gönderdiklerini belirtirken, "Kardeşimin Sorgun Hastanesi Acil servisinde beyin ölümü gerçekleşmiş. Biz bunu sonra duyduk. Bir hafta Kayseri'de özel bir hastanede yattıktan sonra, kardeşimi kaybettik. Hepimiz mağdur olduk. İhmali olanlardan davacı ve şikayetçiyim" dedi.

Hayatını kaybeden Aydoğdu'nun annesi Satı Aydoğdu ise, oğlunun Kayseri'de bir hafta yattıktan sonra hayatını kaybettiğini belirterek "Evlat acısı bana çok ağır geldi" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı