Ölüm teknesinden inanılmaz kurtuluş!

Suriyelileri taşıyan teknenin Ege’de batması sonucu 6 kişi öldü, 66 kişi kurtarıldı. Umuda yolculukta acı ve sevinç bir arada yaşandı.

Ölüm teknesinden inanılmaz kurtuluş!
Ölüm teknesinden inanılmaz kurtuluş!
GİRİŞ 24.06.2015 09:39 GÜNCELLEME 24.06.2015 10:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Muğla'da göçmenlerin umut yolculuğu yine faciayla son bulurken, küçük bir kız çocuğu akıl almaz bir şekilde hayatta kalmayı başardı. Kız çocuğu, ters dönen teknenin altındaki hava boşluğunda tam 5 saat direnerek yaşama tutundu.

Yasadışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek için Bodrum'dan yola çıkan Suriye uyruklu göçmenlerin bulunduğu fiber tekne, Kara Ada açıklarında alabora olarak battı. Balıkçıların ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botları sevk edildi.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Ekipler, aralarında çocukların da bulunduğu 65 kişiyi denizde boğulmak üzereyken kurtardı. Yüzerek Kara Ada'ya çıkan bir kişi de bota alındı. Facianın yaşandığı bölgede arama çalışmalarına katılan bir dalgıç, tekne altında bulunanlar olduğunu belirledi.

SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

Teknenin altından çıkartılan biri çocuk 4 kişi, hemen Deniz Kurtarma Derneği botuna alındı. Sağlık ekiplerinin muayenesinde kız çocuğunun yaşadığı, diğer 3 kişinin ise öldüğü belirlendi. 5 saat boyunca tekneye tutunarak altındaki boşlukta hava almaya başaran kız çocuğu, ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan çocuğun anne babası, evlatlarının yaşadığını görünce sevinç gözyaşlarını tutamadı.

YORUMLAR 1
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHcc Kaderinide hayırlı yazsın inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak