Çalıntı lüks otomobil toprak altından çıktı

Hatay'da bir çiftlikte çalıntı araçların parçaları toprağa gömülü olarak bulundu. Organize suç örgütünden 7 kişi gözaltına alındı.

GİRİŞ 03.07.2015 16:09 GÜNCELLEME 03.07.2015 17:11

Hatay İl Jandarma Komutanlığı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 1 aylık istihbarı çalışmaları neticesinde; sigorta şirketlerinden veya şahıslara ait pert, büyük hasarlı lüks araçları satın aldıkları, ardından bu araçlara uygun cins ve modelde tespit ettikleri lüks araçları çalarak Kırıkhan ilçesi Camuzkışlası Mahallesinde kendilerine ait arazide parçaladıkları ve parçaladıkları araçları hurda durumundaki araçlara monte ederek yeni araç elde etmek suretiyle piyasaya sürdükleri tespit edilen şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Kırıkhan ilçesi Camuzkışlası Mahallesi’nde bulunan çiftlik evine ve Kırıkhan Oto Sanayi Sitesi’nde bulunan şahıslara ait kaporta tamir atölyesine adli makamlardan alınan arama kararı ile eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon neticesinde çiftlik evi bahçesinde kepçe ile yapılan aramada, parçalanarak yer altına gizlenmiş Wolkswagen Passat, Nissan Qasgai, Ford Focus, Renault Clio gibi araçlara ait 25 adet oto parçası, şahıslara ait kaporta atölyesinde ise sigorta şirketlerinden ücreti mukabilinde alınan pert araçlara takılmak üzere hazırlanmış 7 adet oto parçası ele geçirildi. Araç parçaları üzerinde yapılan incelemede, araçların tespit edilmesini önlemek maksadıyla motor ve şase numaraları ile parça seri numaralarının spiral makinesi ile silindiğinin tespit edildiği öğrenildi.

Suça karıştığı tespit edilen şahıslar için 8 ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyon neticesinde, A.A (36), H.B. (50), S.A.(31), B.E. (39), B.D.(24), M.K. (27) ve M.O.(29) isimli şüpheliler gözaltına alınırken, M.A. (35)’nın ise yakalanması çalışmalarına devam edildiği öğrenildi.

Ele geçirilen otomobil parçaları Kırıkhan ilçesinde Yediemin deposunda koruma altına alınırken, ifadeleri tamamlanan ve sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...