Travestiyi yağma davasında beraat

Bursa'da eşiyle ilişkiye girdiğini ileri sürdüğü travestiyi ölümle tehdit ederek yağmaya teşebbüs ettiği iddia edilen Gökkuşağı Derneği Başkanı Ö.Ö., ilk duruşmada beraat etti.

Travestiyi yağma davasında beraat
Travestiyi yağma davasında beraat
GİRİŞ 01.03.2012 11:05 GÜNCELLEME 01.03.2012 11:05

 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli yağmaya teşebbüs" suçundan 12 yıla kadar hapsi istenen Gökkuşağı Derneği Başkanı Ö.Ö., ilk kez hakim karşısına çıktı. Cinsiyet değiştirerek evlendiği kocası M.Ö. ile cinsel ilişkiye girdiğinden şüphelendiği travesti Begüm takma adlı A.N.K.'ye, "5 bin lira vereceksin. Vermezsen seni öldürürüm" dediği iddiasıyla "yağmaya teşebbüs" suçundan yargılanan Ö.Ö., "Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Müştekiyi yaklaşık 2 yıldır tanırım. Son 6 aydır kendisiyle konuşmuyorum. Çünkü eşimle aralarında ilişki bulunduğunu öğrendim. Bunun dışında kesinlikle müştekinin evine gitmiş değilim. İstendiği takdirde olay günü benim ve müştekinin evinin önündeki güvenlik ve MOBESE görüntüleri incelenebilir. O gün eşimin doğum günü vardı. Annem, eski eşim ve ben birlikte doğum gününü kutladık. Ayrıca tanık olarak gösterilen G.K. ile aramızda husumet bulunmaktadır. Beraatime karar verilmesini istiyorum" dedi.

"BAŞIMA BİR ŞEY GELİRSE BUNDAN SANIK SORUMLUDUR"

Duruşmaya müşteki olarak katılan Begüm takma adlı A.N.K. ise, "Sanık, travestilerin derneği olan Gökkuşağı Derneği'nin başkanıydı. Ben de bu derneğe üyeyim. Kendisini iki yıldan bu yana tanımaktayım. Ancak kendisi son 6 aydır bana husumet beslemeye başladı. Zaman zaman beni, 'Bursa'dan gideceksin' diye tehdit ediyordu. Olay günü ise evime geldi. Kapıyı çaldı. Açar açmaz, 'Bana 5 bin TL vereceksin. Bunu hemen vermek zorunda da değilsin. Haftada 500 lira taksitlerle de ödeyebilirsin' dedi. Cevap vermeme fırsat vermeden evimden ayrıldı. Benim can güvenliğim yoktur. Başıma bir şey gelirse bundan sanık sorumludur" dedi.

"BEN HER ŞEYİ DUYDUM"

Duruşmada şahit olarak dinlenen Güler takma adlı G.K. ise, olay günü müştekinin evinde televizyon izlediğini ifade ederek, "Bir ara kapı çaldı. Kapı açılınca ben de bulunduğum yerden sanığın geldiğini gördüm. Kapıya yakın olduğum için konuşmaları da duyuyordum. Sanık, 'Sen bana yanlış yaptın, 5 bin lira vereceksin' diye söylenerek gitti" diye konuştu.

Mahkemenin delil yetersizliğinden beraatine karar verdiği Ö.Ö. ise, adaletin yerini bulduğunu belirterek, "Bana iftira atıldı. İnsanlar yaptıklarından utanmıyor. Allah işin doğrusunu biliyor. Vicdanım çok rahat. Şimdi hem müşteki hem de şahitten bana iftira attıkları ve adli makamları boş yere oyaladıkları için şikayetçi olacağım. Herkes yaptığının bedelini ödemeli" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!