Hemşireden ölümcül hata: Su yerine narkoz verince

Grip olan hemşire seruma saf su yerine narkoz enjekte edince hayatını kaybetti. Hemşirenin cenazesinde gözyaşları sel oldu.

Hemşireden ölümcül hata: Su yerine narkoz verince
Hemşireden ölümcül hata: Su yerine narkoz verince
GİRİŞ 15.04.2015 16:58 GÜNCELLEME 15.04.2015 16:58

İddiaya göre, Adana’nın Seyhan İlçesinde özel bir hastanenin ameliyathanesinde 10 yıldır hemşire olarak görev yapan Zeynep Taştan (30), soğuk algınlığı şikayetiyle hastanenin doktoruna muayene oldu. Doktor, hemşireye grip olduğunu belirterek, serum takılmasını istedi. Zeynep hemşire ise, serumu eve gidip kullanacağını söyleyip, sadece kendisine damar yolu açılmasını istedi.

“EVDE SERUMU KENDİSİ TAKTI”

Koluna damar yolu açılan hemşire, daha sonra ilaçların bulunduğu kısma geçerek, buradan serum ile birlikte, serumun sıvılaşmasını ve kanda pıhtılaşmayı önleyen saf su (distile su) yerine, narkozda kullanılan (cetokain) ilacını aldı.

Eve gittiğinde komşularıyla bir süre sohbet eden hemşire, daha sonra serum ve ilacı damar yolundan almaya başladı. Narkozda kullanılan ve kesinlikle damar yolundan alınmaması gereken cetokaini son anda fark eden hemşire, durumu komşularına bildirdi. Hemşire daha sonra evde bayıldı.
  
9 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

İhbar üzerine olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri, genç kızın kalbinin durduğunu fark etti. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Zeynep hemşire, ambulansla Adana Başkent Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Burada durumu ağırlaşan hemşire, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. 9 gün boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren hemşire, hayatını kaybetti.

ADIYAMAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Adana'dan geniş bir araç konvoyuyla alınan hemşirenin cenazesi Adıyaman merkez Dardağan Köyüne getirildi. Cenazenin gelmesiyle köyde ağıt sesleri yükseldi. Hemşirenin yakınları sinir krizleri geçirdi. Zeynep hemşirenin cenazesi, Dardağan Köyü Mezarlığında kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

"KABUL EDİLEMEZ HATA"

Böyle bir hatanın kabul edilemez olduğunu ileri süren yakınları, bir daha benzer ölümlerin olmaması için hastane yönetiminin ve doktorların daha disiplinli olması gerektiğini söylediler.

Halasının oğlu Aziz Akdağ “Yanlış bir iğne yapması sonucu genç yaşta hayatını kaybetti. Ailesi ve bizler perişan durumdayız. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kırşehir'de akraba belediyeciliği halkı isyan ettirdi! Çeşme çamur aktı...
2 Nolu Baro Başkanı Şamlı'dan yeni Anayasa hakkında Haber7'ye özel açıklamalar