Düzensiz beslenme hastalıklara davetiye çıkariyor

Zamanında beslenmeye dikkat etmeyenler ilerleyen yaşlarda anemi, dişlerde dökülme, kemik erimesi gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşıyor.

Düzensiz beslenme hastalıklara davetiye çıkariyor
Düzensiz beslenme hastalıklara davetiye çıkariyor
GİRİŞ 04.10.2012 15:49 GÜNCELLEME 04.10.2012 15:49

Çocukluk ve gençlik döneminde beslenmenin çok önemli olduğunu belirten Doç.Dr. Muhittin Tayfur, "Zamanında beslenmeye dikkat etmeyenler ilerleyen yaşlarda anemi, dişlerde dökülme, kemik erimesi gibi sağlık sorunlarıyla karşılaşıyor." dedi.

Zirve Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi bu yıl ilk öğrencilerini aldı. Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencilerinin katıldığı 2012-2013 yılı açılış dersini Başkent Üniversitesi'nden Doç. Dr. Muhittin Tayfur yaptı.

Çocukluk ve gençlik döneminde beslenmenin çok önemli olduğunu belirten Tayfur, zamanında beslenmeye dikkat etmeyenlerin ilerleyen yaşlarda anemi, dişlerde dökülme, kemik erimesi gibi sağlık sorunlarıyla karşılaştığını ifade etti. Beslenmenin bir yaşam biçimi olduğunu kaydeden Tayfur, "Tercihlerinizi sağlıklı ürünlerden yana kullanın. Yapılan bir araştırmaya göre öğrencilerin yüzde 25'i kahvaltı yapmıyor. Kahvaltı yapmaya özen gösterin." diye konuştu.

BESLENME VE DİYETETİK POPÜLER BÖLÜMLERDEN

Beslenme ve Diyetetik mesleği hakkında da bilgi veren Tayfur, Türkiye'de bu mesleğe olan ilginin yeni yeni arttığını ve geleceğin meslekleri arasında bu bölümün yer aldığını dile getirdi. Tayfur, meslek hakkında şu bilgileri verdi: "Dünyada ve Türkiye'de artan obezite ile birlikte daha çok tanınan bu meslek aslında birçok hastalıkla alakalıdır. Bugün beslenme alışkanlığındaki düzensizlikler çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor. Bunun için de beslenme uzmanlarından yardım alınması gerekiyor."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!