Reyhanlı zanlısı saldıryı böyle itiraf etti

51 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda kullanılan araçları satın alan Mehmet G. ifadesinde suçunu itiraf etti. Mehmet G. ifadesinde her şeyi itiraf etti

Reyhanlı zanlısı saldıryı böyle itiraf etti
Reyhanlı zanlısı saldıryı böyle itiraf etti
GİRİŞ 19.05.2013 11:04 GÜNCELLEME 19.05.2013 11:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Melik Duvaklı'nın haberi

Reyhanlı saldırısının asıl faillerinden olan ve önceki gün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve bombalı eylemlerde kullanılan minibüsleri satın aldığı belirlenen Mehmet G.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda dün 4 kişi daha yakalandı.

Eylemin planlayıcısı konumundaki Nasır E.'nin bombalı saldırılardan önce keşif yapmak için kullandığı araba da ele geçirildi. Keşif aracı da, bombaların minibüslere yüklendiği Hatay'ın sayfiye beldesi Harbiye'de bulundu.

Eylemin perde arkası Mehmet G.'nin verdiği bilgilerle tamamen aydınlanmış durumda. Her şeyi Suriye ile doğrudan görüşen Nasır E.'nin talimatları doğrultusunda planladıklarını söyleyen Mehmet G. ifadesinde şu bilgileri verdiği öğrenildi: "Nasır E. Suriye'den para getirdi. Getirdiği paralarla benim adıma iki minibüs aldık. Ankara'ya keşif amaçlı gittik. Sonra geri dönüp Reyhanlı'ya gittik. Orada eylemi gerçekleştirdik. Paranın tamamını iş bitiminde alacaktık. Ancak, patlamadan sonra çembere alındığı için buluşma yerine gidip parayı alamadık. 5 kişi, Suriye'ye geçmek için Samandağ'a gidip saklandık. Orda da güvenlik tedbirleri sebebiyle kaçamadık. Operasyon düzenlenince de yakalandım."

Mehmet G.'nin ifadesinde verdiği bilgiler doğrultusunda Samandağ'ının Keldağı kesimini abluka altına alan Özel Harekat polisleri 4 zanlıyı daha yakaladı. Mehmet G.'nin verdiği bilgilere göre olayın bir numaralı planlayıcısı Nasır E. olduğu kesinleşti.

Resmi kayıtlara göre Suriye'ye yüzlerce defa giriş çıkış kaydı bulunan Nasır E.'nin eylemin perde arkasındaki güçlerle doğrudan bağlantılı kişi olduğu düşünülüyor. Güvenlik birimleri Nasır. E'nin eylemden hemen sonra Suriye'ye geçtiği yönünde bilgilere ulaşmış durumda. Nasır E.'nin yakalanması için çalışmalar yürütülüyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 8
  • mehmet yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    SOSYAL MEDYA!. Sosyal medya muhabirleri bu habere ne diyecek merak ediyorum! Yok ölü sayısı 170miş bu yüzden hükümet yayın yasağı koymuşmuş, yok bilmem ne plakalı bomba yüklü araç dolaşıyormuş, yok bilmem hangi örgütmüş vesaire vesaire... Adamlar polisten iyi biliyor ya! Sen hükümet aleyhine olsun da nasıl olursa olsun dersen böyle gülünç duruma düşersin!
    Cevapla
  • EKREM AZERİ 10 yıl önce Şikayet Et
    kısas. bizi yaratan en güzel hükmü verendir, vahşice adam öldürenler bile ceza almıyor, zalimce döven adamı, onlarca kez hırsızlık yapanı, ahlaksızları yakalıyor polis ne garip ki hukuk kurallarımız denetimli serbestlikten bırakıyor mücrimler de kaldığı yerden devam ediyor suç işlemeye, para için bomba patlatan insanı bu hala getiren sistem bozuk bir sistemdir, her şeyiyle; eğitimiyle,kanunlarıyla,ticaretiyle,ailesiyle,tv siyle her şeyiyle...
    Cevapla
  • adem cetin 10 yıl önce Şikayet Et
    başbakana . saygı deger başbakanım ülkemizde evet herşey kalınma hayat standartları güzel gidiyor gelişiyoruz tüm dünyanın dikkatini çekiyoruz yanlız benim ve eminim benim gibi düşünen çok vatandaşın bu durum anketlerde de ortaya cıkıyor ülkemde bu tür ve başka bir kaç suca daha idam cezası uygulasak güzel olmazmı yani bu adamlar bu olayları yapıyor sonra cezaevinde paşalar gibi yatıyor benim dikkat ettiğim olay ülkemde cezaevi şartları cok güzel cünkü bazı insanlar 3 beş ay yatmak için bilerek basit suc işliyorlar hadi onları boşverdik ben idam cezasının asmak olmasa abd de oldugu gibi iğne ile elektrik ile uygulanmasını isterim insanları severim kimse aglamasın isterim yanlız bu adamların yaşama hakkı yok onca masum insanı anneler gününde katleden bu insanları bir an önce cehenneme göndermek daha iyi olu bizim cezaevleri o kadar rahatki ye iç yat cıkınca aslan gibi kilo alıp cıkıyorlar böyle cezamı olur bence idam gelsin
    Cevapla
  • arthur 10 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu CHP li provokatörler ne ayak?. Ne diye gösteri düzenleyip memleketi karıştırmaya çalışıyorsun? Herşey ortada değil mi? Bombacılar bulundu. Eski zamanlar olsa herşey karanlıklarda kalır, olay faili meçhul olur kalırdı. O zaman yapılırdı belki bu göster ama şimdi hepsi hemen yakalandı. Ne istiyorsunuz CHP li ezikler? Nedir sizi kurtlandıran?
    Cevapla
  • alp042 10 yıl önce Şikayet Et
    kendi içimizden birilerinin olaya alet olması beni daha çok yaralıyor. ülkemizi bu duruma getirip 51 kişinin ölmesine sebebiyet vermek ne kadar parayla ölçülebilir ki. Bu kadar mı gözünüz dönmüştü. Yazıklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık