Reyhanlı'yı 10 bin dolar için kana bulamışlar

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 51 kişinin öldüğü çifte patlamanın zanlılarının ifadelerine ulaşıldı. Saldırıların asli faili olan Mehmet Genç ifadesinde, iki bombalı aracın 10 bin dolar karşılığında patlatıldığını söyledi.

Reyhanlı'yı 10 bin dolar için kana bulamışlar
Reyhanlı'yı 10 bin dolar için kana bulamışlar
GİRİŞ 22.05.2013 18:28 GÜNCELLEME 22.05.2013 18:28

AHT muhabiri Neşet Karadağ'ın ulaştığı bilgilere göre tutuklanan 37 yaşındaki Yusuf Büyükkasım ve 27 yaşındaki Mehmet Genç saldırıyı Suriye'de Beşar Esed ve Acilciler'in elebaşı Mihraç Ural ile görüşen iki kişinin organize ettiğini anlattı.

İki zanlı, bombalı araçları aranan Doğan Özdemir ile Süleyman isimli bir kişinin 5 bin dolar karşılığında patlama yerine götürdüğünü, Doğan Özdemir'in uzaktan mekanizmayı çalıştırarak bombayı patlattığını söyledi. İki bombalı aracın ruhsatının, koltuk döşemecisi Mehmet Genç'in üzerine kayıtlı olduğu tespit edilmişti. Asli fail olarak tutuklanan Genç ifadesinde, ağabeyi gibi gördüğü Nasır E. tarafından kandırıldığını söyledi. "1 ay önce yanıma gelip 'sen garibansın, 2 araç alıp çalıştıracağız. Gerekirse senin adına market açarız'" dediğini ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak