Yıldırım'dan Edirne'ye yüksek hızlı tren sözü

İstanbul-Edirne, Halkalı-Kapıkule Yüksek Hızlı Demiryol Projesi'nin yapımına başlandığını anlatan Yıldırım, demiryolu için bir yandan inşaata diğer yandan da projenin yapımına başlandığını ifade etti.

Yıldırım'dan Edirne'ye yüksek hızlı tren sözü
Yıldırım'dan Edirne'ye yüksek hızlı tren sözü
GİRİŞ 14.07.2013 18:36 GÜNCELLEME 14.07.2013 18:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Başbakanımızın 2004'te attığı Marmaray temeli bugün tamamlanma aşamasına geldi. 29 Ekim Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünde bu tarihi projeyi açıp, Asya'yı Avrupa'ya bağlıyoruz. Hatta, Çin'i Londra'ya bağlayan tarihi İpek Yolu'nun modern demiryolu halinde halkımızın hizmetine açıyoruz" dedi.

Yıldırım, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Edirne'de 10 yıl içerisinde 180 kilometre bölünmüş yol yapıldığını söyledi. Önceki yıllarda bölünmüş yolların 19 kilometre olduğunu belirten Yıldırım, "Bunu 10 katına çıkarmışız. 80 yılda 19 kilometre yol yapılmış. AK Parti iktidarında Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde tam 10 katı, 180 kilometre yol yapılmış" diye konuştu. Edirne'deki yolların neredeyse tamamının sıcak asfalt yapıldığını ifade eden Yıldırım, Türkiye'de en fazla sıcak asfalt yapılan ilin Edirne olduğunu kaydetti.

Yapılanlardan mutluluk duyduklarını aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:

"Edirne bizim gençliğimiz. Edirnie bizim istiklalimiz. Edirne bu ülkenin bağımsızlığının, birliğinin, kardeşliğinin teminatı. Eevlad-ı Fatihan'ın Bulgaristan'da, Yunanistan'da çektiği çileleri biz biliyoruz. Bizim alt yapımızıda üst yapımızda onlardan daha iyi. Çünkü sizler bunu hakediyorsunuz. Bizde bu anlayışla çalışıyoruz. Elimiz boş gelemik. Bugün Edirne'nin Pazarkule Sınır Kapısı'nı çevre yoluna bağlayacak 8 tanede köprünün dahil olduğu otoyolun temelini atmaya geldik. Böylelikle 1,5 asırdan beri nehirlerin Tunca'nın, Arda'nın, Meriç'in havzasında kurulan Edirne'ye hizmet vermiş tarihi köprülerimizi de artan trafik yükünden, gürültü kirliliğinden kurtaracağız, o tarihi mirasımızı da gelecek kuşaklara bırakmak için elimizden geleni yapacağız. Trafik tamamen o taraftan buraya kaldırılmış olacak. Edirne'nin sedece yollarını değil, demiryollarını da ele aldık. Bildiğiniz gibi Kars yüksek hızlı tren projesi Anadolu topraklarından, Sivas'tan itibaren adım adım geliyor. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni'ni bu yıl sonunda inşallah açacağız. Ülkemizin yarım asırlık yüksek hızlı tren hayalini de gerçekleştireceğiz. Çünkü AK Parti hayalleri gerçeğe dönüştüren partidir."

İstanbul'da 150 yıllık Marmaray Projesi'nin hayata geçeceğini belirten Yıldırım, "Sultan Abdülmecid'in hayal ettiği, Sultan Abdülhamit'in projesini yaptırdığı 1904 yılındaki Marmaray rüyamız tam 100 yıl gecikmeyle AK Parti iktidarında Recep Tayyip Erdoğan döneminde gerçeğe dünüştü. Başbakanımızın 2004'te attığı Marmaray temeli bugün tamamlanma aşamasına geldi. 29 Ekim Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünde bu tarihi projeyi açıp, Asya'yı Avrupa'ya bağlıyoruz. Hatta, Çin'i Londra'ya bağlayan tarihi İpek Yolu'nun modern demiryolu halinde halkımızın hizmetine açıyoruz" diye konuştu.

İstanbul-Edirne, Halkalı-Kapıkule Yüksek Hızlı Demiryol Projesi

Birkaç yıl içerisinde İstanbul-Edirne İki Hatlı Yüksek Hızlı Demiryolu Projesi'nin tamamlanmış olacağını söyleyen yıldırım, şunları kaydetti:

"Edirne'yi sadece bölünmüş yollarda İstanbul'a bağlamadık. Otoyoluda var. Otoyoluyla şimdi sedece İstanbul'a bağlamıyoruz. 29 Mayıs'ta sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın birlikte temelini attığı Yavuz Sultan Selim Köprü'süne de bağlıyoruz. Yani İstanbul'un en büyük çevre yoluna Edirne'yi de bağlıyoruz. Yolunuzun üzerinde dünylanın en büyük havaalanıda olacak. Daha önce il başkanıda bahsetti. Edinne'nin daha önce Demirhanlı bölgesinde havaalanı girişiminde bulunulmuş. Başlanılmış, terkedilmiş. Bu bizim hayalimiz hayalleri teker teker geçeğe dönüştüren iktidar AK Parti iktidarıdır. O konuyla ilgili araştırma yapacağız. Bunun içinde arkadaşlarımız çalışmaların yapacaklar. Yani bu konuda gündemimize girmiş vaziyette."

Bölünmüş yollar

AK Parti'nin 10 yıldır hizmet verdiğni ifade eden Yıldırım, yolları böldüklerini, milleti ise birleştirdiklerini kaydetti. Doğu ile Batıyı, Kuzey ile Güney'i kardeş yaptıklarını söyleyen Yıldırım, bölünmüş yolların hayat kurtardığını dile getirdi.

Bölünmüş yolların yapılmasının ardından tarafik kazalarında hayatını kaybetenlerin sayısının yüzde 41 azaldığı belirterek, şunları kaydetti:

"İki bin 500 kişinin yollarda kaybolmasına izin vermedik. Bizim inancımızda bir insanı bile yaşatmanın Cihan'a bedel oduğunu düşünürsek. Bölünmüş yollar sadece hayat kurtarmıyor. Bölünmüş yollarda 3 milyon ton karbondioksit eksoz gazı daha az tüketiliyor. Çevreyede katkısı oluyor. Bölünmüş yollarda fazla beklemelerden 14 katirilyon bir kaynak sağlanıyor. Bölünmüş yollara 60 katirilyon para harcandı. Demekki 4 yıl içersinde amorta olacak. Böyle bir ticaret var mı. Bu şunu gösteriyor. Her şeyde olduğu gibi bu işte de geçkaldığımızı. Vaktinde hizmetleri yapmadığımızı gösteriyor. Aksinde nasıl iddia edeceğiz. 80 yılda topu topu yaptığınız bölünmüş yol, otoyol miktarı 6 bin yüz kilometre AK Parti itidarı, milletin iktidarı bunu üzerine 16 bin 500 kilometre otoyol koydu. Bir misli değil, iki misli değl, tam üç misli. AK Parti'ye de yakışan ve sizlere de yakışan budur."

"Türkiye'de yapılan hizmetleri dünya gıptayla izliyor"

Türkiye'de yapılan hizmetleri dünyanın gıptayla izlediğini belirten Yıldırım, dünyanın krizden krize koşarken AK Parti'nin hizmetten hizmete koştuğunu kaydetti.

"Öylesine işler yapıldıki, 'artık bu Türklerde fazla olmaya başladı' dendi" diyen Yıldırım, "Homurdananlar oldu. Varsın rahatsız olsunlar. Yeterki milletimiz rahat etsin, milletimizin geleceği güzel olsun. Ülkemizde barışı, huzuru ve kardeşliği hazmedemeyenler var. Bunu çok görenler var. Her fırsatta ülkemizi karıştırmak için, insanımız arasına fitne sokulmak için ne gayretler içerisinde olunduğunu görüyoruz. Ama biz asla ve asla bu oyuna gelmeyleceğiz. Geçmişte de gelmedik, bugünde gelmedik, yarında gelmeyeceğiz. Bir olarak, beraber olarak ay yıldızlı bayrağımızın altında bir olarak, tek devlet olarak, tek vatan olarak ilelebet cumhuriyetimizin kurulcusu büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yıldırım'ın konuşması partililerin yaptığı sevgi teraruhatlarıyla zaman zaman kesildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ademoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Aman Edirneye yapın treni.... Nasıl olsa Kayseri %70 oy verdi. Kayseriyi es geçin ne olacak burada oy max seviyede. Antalyaya yapın. İzmire yapın. Nerede oy düşükse oraya gidin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti