Erdoğan, Marmaray'ın test sürüşünü yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yüzyılın projesi olarak adlandırılan Marmaray'ın test sürüşünü gerçekleştirdi. Projeyle, Pekin'den Londra'ya trenle kesintisiz gitmek mümkün oluyor..

Erdoğan, Marmaray'ın test sürüşünü yaptı
Erdoğan, Marmaray'ın test sürüşünü yaptı
GİRİŞ 04.08.2013 15:15 GÜNCELLEME 05.08.2013 11:25
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un iki yakasını denizin altından geçerek demiryolu hattı ile birleştiren Marmaray projesinde test sürüşü törenine katıldı. Test sürüşü öncesi konuşan Erdoğan, "Bu proje Pekin-Londra hattını birbirine bağlayacak." dedi.

Kadıköy Ayrılıkçeşme İstasyonu'nda düzenlenen törende Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan bilgi alan Başbakan Erdoğan, "Marmaray, ecdadımızın eskiz çalışmalarını yaptığı bir proje idi. Bu projeyi gerçekleştirmek, bitirmek bize nasip oldu. Kıtalar arası geçişi yapacağız. Asya yakasından Avrupa yakasına geçip tekrar Avrupa yakasına döneceğiz. Bu aynı zamanda Pekin-Londra hattını birbirine bağlayacak. Kars, Tiflis, Bakü hattıyla da bütünleşecek olan dev bir proje. Yüksek hızlı trenle bizim dönemimizde buluşulmuş olmak bizim gururumuzdur. Biz işin lafını değil, gerçeğini yaparız. A'dan Z'ye dikkat edilerek bu proje yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

İŞTE MARMARAY'IN ANİMASYON GÖRÜNTÜLERİ:

Bakan Yıldırım: Asrın projesinde önemli bir dönemeçteyiz

Test sürüşü öncesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Başbakan Erdoğan ve törene katılanlara bilgi verdi.

Kadıköy Ayrılıkçeşme İstasyonu'nda düzenlenen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı.

Test sürüşü öncesi Başbakan Erdoğan'a bilgi veren Bakan Yıldırım, Ayrılıkçeşme İstasyonu'nun öneminden bahsetti. "Asrın projesinde önemli bir dönemeçteyiz" diye Bakan Yıldırım, "Test sürüşünü Kadıköy Ayırılkçeşme İstasyonu'ndan başlatıyoruz. Kartal- Kadıköy hattıyla birlikte kullanılan bir istasyon. Kartal-Kadıköy hattından çıkan yolcular buradan Marmaray'a binip Üsküdar, Sirekici, Kazlıçeşme'ye kadar seyahat edebilecekler. Ya da tam tersi istikamette." dedi.

Proje ile birlikte bölgedeki karayollarında da önemli düzenlemeler yaptıklarını hatırlatan Bakan Yıldırım, "Bulunduğumuz bölgedeki karayolu trafik düzenini yeniden ele aldık. Katlı kavşaklar gerek Ankara gerek Bağdat Caddesi gerekse sahil istikametinde trafiği etkilenmiş oluyor. Okullardan önce de bu yapı açılabilir." İfadelerini kullandı.

Test sürüşünün Yenikapı İstasyonu'na kadar olacağı bilgisini de veren Bakan Yıldırım, güzergahı tamamen gidip-gitmemeyi de Başbakan'ın takdirine bıraktı.

MARMARAY HAKKINDA

Temeli 2004 yılında atılan Marmaray projesi Halkalı ile Gebze'yi İstanbul Boğazı'nın altından demiryolu ile birbirine bağlayacak. Marmaray projesi güzergahında toplam 39 istasyon bulunuyor.

Tren zaman zaman yerin 60 metre altına inecek. Şu an 4 duraktan oluşan hattaki ulaşım süresi 19 dakika olacak. 2004 yılında başlanan projenin 29 Ekim tarihinde vatandaşların kullanımına sunulması bekleniyor. Projenin tamamı 2015 yılında bitecek.

Toplam Hat Uzunluğu: 76,3 km

Yüzeysel Metro Kesim Uzunluğu: 63 km

Yüzeysel İstasyon Sayısı 37 adet

Demiryolu Boğaz Tüp Geçiş Kesimi Toplam Uzunluğu 13,6 km

Delme Tüp Tünel Uzunluğu: 9,8 km

Batırma Tüp Tünel Uzunluğu: 1,4 km

Aç-Kapa Tünel Uzunluğu 2,4 km

Yer altı İstasyon Sayısı 3 adet

İstasyon Boyu: (en az) 225 metre

Bir Yönde Taşınacak Yolcu Sayısı: (saatte tek yöne) 75 bin

Maksimum Hız: (saat) 100 km

Ticari Hız: (saat) 45 km

Tren Sefer Sayısı: 2-10 dakika

Araç Sayısı: 440 adet

YORUMLAR 35
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    DADAŞ : Güzel demişinde, Bahçeli neden bir şey yapmadı?. Böyle büyük projelerin sorumluluğunu almak kolay değil gardaş ! zaten o zaman para yoktu ülkemizde ! nereye giderdi Milletin parası bilinmez !
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Başta Muharrem ince olmak üzere CHP ve tüm geziciler !. Kahırlarından bir yerlerini yırtsınlar, Başta Erdoğan ile biz ülkemizi inşa edeceğiz ! siz karşı gelmeye devam edin !
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    göbeklerinden başlayarak çatlasınlar,Başta Muharrem ince olmak üzere biz ülkemizi inşa edeceğiz !. Başta Muharrem ince olmak üzere
    Cevapla
  • Savas Akar 10 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM DEVAMINI NASİP ETSİN İNŞAALLAH. Bu türden güzle yatırımlar bizleri mutlu ediyor, göğsümüzü kabartıyor Allah hayırlara vesile kılsın ve Rabbimiz nice yeni büyük projeler nasip etsin inşaallah. Emeği geçen Herkesten Allah razı olsun
    Cevapla
  • ATAMAN 10 yıl önce Şikayet Et
    Konuya ilişkin bir hikaye. Adamın birisi bir ilde tam 20 sene valilik yapmış.Emekli olunca da halkı toplayıp veda yemeği verirken şöyle bir konuşma yapmış.Tam 20 senedir burada çalıştım hiç bir kötü olay ile karşılaşmadım.Önüme hiçbir engel çıkmadı demiş.Aklı başında olan birisi de şöyle cevap vermiş.Evet tam 20 sene burada valilik yaptınız.Tabii karşılaşmazsınız demiş 20 sene boyunca oturduğunuz koltuktan kalkıp da vatandaş hayrına bir tek bile işe koyulmadınız demiş.Bizim durumumuz işte böyle.Vatan ve millet için en çok hizmeti yapanların önüne hep dağlar gibi sorunlar konuyor bu ülkede.Bu hizmetler yapılırken ana avrat söven çapulcular yine bu hizmetlerden en çok yararlanan kesim oluyor.Hem anamıza avradımıza sövüyorlar hemde bu nimetten yararlanıyorlar.Ne yazık ki onlarda aklınca cenneti hak ettiklerini savunuyorlar inanmadıkları cenneti istiyorlar.Garip değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi