Yılda bakın ne kadar suyu boşa harcıyoruz

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), bir ailenin açık bırakılan musluktan yılda 150 ton suyu boşa harcadığını açıkladı.

Yılda bakın ne kadar suyu boşa harcıyoruz
Yılda bakın ne kadar suyu boşa harcıyoruz
GİRİŞ 08.10.2013 14:38 GÜNCELLEME 08.10.2013 14:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Su israfını önlemek için 'Lütfen hayatınızı boşa harcamayın! sloganıyla klip çeken İSKİ, İstanbulluları suyu boşa akıtmamaları konusunda uyardı.

Yetkililer, bir ailenin açık kalan musluklardan yılda yaklaşık 150 ton suyu boşa harcadığını belirtti.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    En çok kamu binalarıda israaf var. Sayın yetkililer gidin bakın hastanelerde,okullarda,kamu binalarında musluklar bozuk, sular boşa akıyor,yöneticiler,ilgilenmiyor,bizim vergilerimizi boşa harcayanlara kakkım haram olsun,
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 10 yıl önce Şikayet Et
    NE KADAR BOŞA SU AKITTIĞIMIZI DEĞİL SUYU NASIL TASARRUF EDEBİLECEĞİMİZİ SÖYLEYİN. lavaboda el yüz yıkarken, abdest alırken tek seferde 5-6 litre su ile işimizi halledecekken 20-30 litre su harcıyoruz. biz işimizi 5 kadikada yapıyorsak bu süre içinden musluktan 5-6 litre su akıtmamız gerekiyor. bunu yapmak için de lavabonun altındaki spiral boruların bağlandığı küçük vanaları ihtiyacımızı karşılayacak kadar kısmamız gerekiyor. böylece biz musluğu ne kadar açarsak açalım su bizim ihtiyacımızı görecek kadar akacaktır. ben yaptım aylık 30 ton olan su sarfiyatını 12 tona kadar düşürdüm.
    Cevapla
  • Yüzdeelli 10 yıl önce Şikayet Et
    İsraf haramdır. Suyun kıymetini ne yazık ki bilmiyoruz. Sözde Müslümanız...Mümin ile israf kelimesi yan yana gelir mi? Caminin şadırvanındaki arızalı musluk günlerdir boşa akıyor. Bir cemaat de demiyor ki; "siz nasıl Müslümansınız, bir musluğu bile yenilemiyor suyun boşa akmasına göz yumuyorsunuz" Alt tarafı 10 liralık bir musluğu yenilemek bu kadar zor mu? Sonra da cemaatten para toplarlar caminin masrafları için. Böyle kaypak yönetimi olan camileri görünce insanın para veresi de gelmiyor.Nimetin nimet olduğunu kaybettiğimizde anlamak gibi kötü bir huyumuz var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?