92 yıl sonra gelen madalya

Türk tarihinde ilk kez 13 yaşında bir kız çocuğu olarak resmi onbaşılık unvanı alan Nezehat Baysel'e İstiklal Madalyası, 92 yıl sonra torunlarına verildi.

92 yıl sonra gelen madalya
92 yıl sonra gelen madalya
GİRİŞ 31.10.2013 00:58 GÜNCELLEME 31.10.2013 10:39

Türk tarihinde ilk kez 13 yaşında bir kız çocuğu olarak resmi onbaşılık unvanı alan Kurtuluş Savaşı'nın çocuk kahramanlarından Nezehat Baysel'e 1921 yılında TBMM Başkanlık Divanı tarafından verilmesi kararı alınan İstiklal Madalyası, 92 yıl sonra torunlarına verildi.

Kurtuluş Savaşı dönemlerinde Geyve sırtlarında sergilediği şecaatten dolayı Türk tarihinde ilk kez bir kız çocuğuna "resmi onbaşılık" verilen Nezehat Baysel'in torunlarına TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından İstiklal Madalyası verildi.

1921 yılında TBMM Başkanlık Divanı tarafından verilmesi planlanan İstiklal Madalyası, 92 yıl sonra Nezehat Baysel'in torununun çocuğu olan Gizem Ünaldı'ya Cemil Çiçek tarafından verildi.

TBMM tören salonunda düzenlenen törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Nezehat Baysel'in torunu Şebnem Üçok ve onun çocukları Gizem ve Didem Ünaldı'nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Madalya töreninden sonra TBMM Türk Sanat Müziği Korusu Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yılı etkinlikleri kapsamında konser verildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?