Koca Yusuf dualarla ebediyete uğurlandı

Hayatını iman ve Kur'ân hizmetine adamış olan Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Yusuf Öztanzan, dualarla ebediyete uğurlandı.

Koca Yusuf dualarla ebediyete uğurlandı
Koca Yusuf dualarla ebediyete uğurlandı
GİRİŞ 02.11.2013 20:01 GÜNCELLEME 02.11.2013 20:01

"Koca Yusuf" olarak bilinen Öztanzan'ı son yolcuğuna uğurlamak için İzmir'de biraraya gelen sevenleri, DEÜ İlahiyat Fakültesi Camisi'ni tıklım tıklım doldurdu.

Fethullah Gülen Hocaefendi'yi İzmir'de bulunduğu dönemde bir an olsun yalnız bırakmayan 72 yaşındaki Yusuf Öztanzan, önceki gün böbrek rahatsızlığı sebebiyle tedavi gördüğü Bornova Şifa Hastanesi'nde vefat etti.

Konak ilçesi Ballıkuyu semtinde yaşayan Öztanzan'a son görevlerini yapmak için arkadaşları ve sevenleri biraraya geldi. Onu yakından tanıyanlar, ömrünü iman ve Kur'ân hizmetine adadığını anlattı.

Yusuf Öztanzan'ın dille anlatılması mümkün olmayan biri olduğunu söyleyen ilahiyatçı Mehmet Küçük, "Hayatını hizmete vakfetmiş bir ağabeyimizdi. Hocaefendi, müsait olup çarşıya çıkınca ilk ziyaret ettiği Yusuf Öztancan Ağabey olurdu." dedi.

Öztanzan'ın 50 yıllık arkadaşı olan esnaf Zeki Sakman ise, "Hocaefendi ilk geldiği devirlerde arkasında, kahve köşelerinde, köylerde adeta çantası gibi dolaştı.

Belki o zamanlar hepimizden fazla Hocaefendi'ye hizmet eden arkadaşımızdı. Rahmet diliyorum." şeklinde duygularını ifade etti.

İlahiyatçı Muzaffer Karaaslan da, "Yusuf Bey'i 1962'li yıllarda tanıdım. O yıllar ekonominin zayıf olduğu, ulaşımın olmadığı bir dönem. Marangoz atölyesi vardı. Hocaefendi'nin yanına gelir giderdi. Mustafa Birlik, halıcı Hüseyin gibi insanlarla beraber dinin canlandırılmasına, dinî hayatın sağlamlaştırılmasına gönül vermiş, çok azimli, çalışkan, bütün riskleri göze almış, harikulade bir insandı. Unutulmaz hatıraları olan, can dostu bir ağabeyimdi." sözleriyle Yusuf Öztanzan'ı anlattı. İzmirli esnaflardan Yusuf Pekmezci, "Risale-i Nur camiasından ilk günden tanıdığımız, çok ihlaslı, samimi bir kişiydi. Hocamızla da ilk günden itibaren koşuşturan, mükemmeliyet çerçevesinde çalışan bir kardeşimizdi. Allah gani gani rahmet eylesin." dedi.

Yusuf Öztanzan, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra, Selçuk ilçesine bağlı Çamlık beldesinde toprağa verildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı