'PYD'yi ben kurdum!' İşte destek veren ülkeler

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan PYD'yi de PJAK gibi kendisinin kurduğunu söyledi.

'PYD'yi ben kurdum!' İşte destek veren ülkeler
'PYD'yi ben kurdum!' İşte destek veren ülkeler
GİRİŞ 08.11.2013 16:30 GÜNCELLEME 08.11.2013 17:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İmralı Adası'nda ağırlaştırılmış müebet hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın kardeşi, eski PKK elebaşlarından Osman Öcalan, PKK'nın Suriye'deki kolu Demokratik Birlik Partisi'ni (PYD) kendisinin kurduğunu ileri sürdü. Osman Öcalan, "Partinin isminde Suriye rejiminin tepkisini çekmemek için Kürdistan kelimesini kullanmadık"dedi. Öcalan, bugün İran, Irak ve Suriye rejiminin PYD'nin güçlenmesi için destek verdiklerini de söyledi.

PKK'dan 2004 yılında ayrılan ve Kuzey Irak'ta yaşayan Abdullah Öcalan'ın kerdeşi olan eski PKK yöneticilerinden Osman Öcalan, Irak'ta Kürtçe yayın yapan Zelal TV'ye açıklamalarda bulundu. Öcalan, Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani'ye duyduğu hayranlık ve ağabeyi Öcalan'ın PKK'yı kurmasından sonra siyasete atıldığını belirterek, "Ağabeyim Öcalan Suriye'de iken Cemil Esad ile görüşüyordu. Biz askeri tatbikat yaptık, Cemil Esad geldi bizi izledi. 'Bu eğitim ve inanç ile Türkiye'yi tarumar edersiniz' demişti. Bunu hiç unutmam. Öcalan yakalandıktan sonra 2002'ye kadar Cemil Bayık Suriye'de kaldı" dedi.

"PJAK GİBİ PYD'Yİ DE KURDUM"

Bugün Suriye'de faaliyet gösteren PYD'nin kendisi tarafından 2003'te kurulduğıunu söyleyen Osman Öcalan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PYD'nin kurulması görevi Murat Karayılan'a verildi. Ancak, o bunu yapmayacağını söyleyince, İran'daki PJAK gibi PYD'yi de ben kurdum. Partinin isminde Suriye rejiminin tepkisini çekmemek için Kürdistan kelimesini kullanmadık. PYD, PKK'ya bağlı ve PKK'nın verdiği kararlara göre hareket ediyor. PYD üzerinde Suriye rejiminin de etkisi olduğunu söyleyebilirim. PYD'nin, İran ve merkezi Irak hükümeti ile ilişkileri vardır. Suriye'deki rejim de özellikle Rojava'da PYD'nin güçlenmesini ve etkili olmasını istiyor. Bu konuda İran, Irak ve Suriye rejimleri PYD'yi destekliyor."

BARZANİ İLE İTTİFAK KURMALI

Osman Öcalan, PKK ve PYD'nin Mesut Barzani ile ittifak kurması gerektiğini, doğru olan siyasetin de bu olduğunu da ifade ederek, "PKK ve PYD'nin aklı olsaydı Barzani ve partisi ile ittifak kurmak için rica minnet etmesi gerekirdi. Bu konuda bir ittifak olsaydı bugün Rojava halkı bu kadar zorluk çekmezdi" dedi.

"AĞABEYİMLE GÖRÜŞSEM, BARZANİ İLE İTTİFAK KURMASINI SÖYLERDİM"

İmralı Adası'nda bulunan Abdullah Öcalan ile görüşmesi halinde kendisine neler söyleyeceği ile ilgili soru üzerine ise Osman Öcalan "Ben, ağabeyim Abdullah Öcalan ile görüşürsem 'Doğrudur Kürtlerin liderleri olarak kendinizi büyük görüyorsunuz, imkan olursa kendinizi Allah ilan edersiniz ama bu doğru değildir' derim. Mesut Barzani ile stratejik bir ittifak kurmasını isteyerek Kürtlere hizmet etmelerini isterim" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • asabi adam 10 yıl önce Şikayet Et
    PYD yi ben kurdum.. iyi halt ettin.
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    size çin sarayını basan KÜRŞAD VE 40 ÇERİsi kadar kadro yeter ama nerde o irade ?. nerede o yiğit başbakan ki terörü kurutup tüm türk milleti ni misakı milli sınırları içerisinde ( eyalet vs yok ) ırk ayrımı yapmadan kucaklayacak ? yüzyıllar boyunca devlet yıkıp devlet kuran halifeliğe mazhar olmuş bi milletin inşaALLAH vardır umudu Cenab-ı ALLAH tan ...
    Cevapla
  • Dogukan Batuhan 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu PYD Baskani Zirt Pirt Istanbul'a Hukumetle Gorusmeye Gelmiyormuydu?. Askerler teror sucundan iceride yatarken, bunlar ulkede cirit atmiyormuydu?
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim. ülkemizde huzurun olmasını istiyoruz toplum olarak örgütler artık çok söylemde bulumasından cok bir şey beklenmez itibar görecegi tek kesim menfaati olanlardır destekçileri olaçaktır. er yada geç menfaat odaklarıda pişmanlık yaşayıp tövbe etmelerini rabbimden diliyorum..
    Cevapla
  • izzet karadeniz 10 yıl önce Şikayet Et
    KÜRTLERİN ZEBANİSİ. Ağabeyin ve sen ancak islam ümmeti arasında kin, nifak ve kan davası tohumları ekmekten başka, islam ülkelerini daha da küçülterek batının kontrolüne daha fazla girmesini sağlamaktan başka, islamın dışında kürtlere başka yollar göstererek onları cehennem ateşine yaklaştırıp sende cehennemde zebani başı olmaktan başka ne yaptınız? Yüce Allah kürtleri; islam inancını zayıflatarak onları devlet kuracağız diye marksist fikirler aşılayan, ellerine silah cerdikleri 16-17-18 yaşındaki gençleri, bilim yuvasında olması gerekirken her türlü kötü şartlarda marksizm uğrunda dağlara çıkarıp onları islam inancından eden, diğer islam kardeşlerine düman eden bu marksist leninist komünist militanlardan korusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman