Adana'daki olaylarda 10 kişi gözaltında

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, kendisinin de protesto edildiği 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde yaşanan olaylarla ilgili 10 kişinin yakalandığını, haklarında işlem yapıldığını açıkladı.

Adana'daki olaylarda 10 kişi gözaltında
Adana'daki olaylarda 10 kişi gözaltında
GİRİŞ 10.11.2013 19:10 GÜNCELLEME 10.11.2013 20:53
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Adana Atlı Spor Kulübü'ndeki binicilik yarışmasında ödül veren Vali Hüseyin Avni Coş, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Coş, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önündeki anma töreni sonrası hükümet ve kendisine yönelik protestoların provokasyon olduğunu ileri sürdü. Vali Coş, yaşanın gerginlik sonrası polisin çalışma yaptığını ve 10 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını söyledi. Coş, şöyle dedi:

"Adana'ya da, büyük Atatürk'ün aziz hatırasına da yakışmayan kötü tablolar ortaya konmuştur. Bunu yapanları, bu provokasyonu gerçekleştirenleri ve alet olanları kınıyorum. Resmi törenler, Atatürk'ü anma günleri, milli bayramlar, dini bayramlar, toplumumuz için birlik ve beraberliğin perçinlendiği günlerdir. Bunları istismar etmemek lazımdır. Bugün hepimiz gördük ki, atılan sloganlar, gerçekleştirilen çirkin tezahüratlar, orada bir kesimin Atatürk'ü anmak için değil, provokasyon için, milleti kamplara bölmek için, bir takım siyasi görüşleri seslendirmek için geldiği açık ve net olarak görülüyor. Teessüflerimi iletiyorum. Ve bu hususta diğer vatandaşlarımızın da sağduyusuna teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Coş, kendisine "Allah belanı versin" diye bağıran kişinin kim olduğunu bilmediklerini, araştırmaların sürdüğünü, kimlik tespiti yapılırsa, hakkında şikayetçi olacağını bildirdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 18
  • Mustafa Giresunlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu kotuklara herkez gelebilir?. Malesef Devletimiz koltuklarında her önüne gelen oturmaya başladı Özellikle Akp döneminde bu tür koltuğunu dolduramayan sıradan insanlar çok geliyor buda bir süreçtir şimdi vatandaş gerçek devlet adamlarının ne demek olduğunu yavaş yavaş anlayacaktır fakat o kalitenin gelmesi için vatandaşında kalitesinin artması gerekiyor....
    Cevapla
  • acı konuşur 10 yıl önce Şikayet Et
    sn valim. kusura bakmayın ama gittiğiniz her yerde kargaşa çıkarıyorsunuz umarım başbakanım hakkınız da gereğini yapar.Bence önce kendinize çeki düzen verin.
    Cevapla
  • adam turk 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYENİN YETİŞTİRDİĞİ NADİR VALİLERDEN. valla bu vali kadar hoşuma giden bir vali olmadı, sadece atatürk hususnda farklı düşünüyoz,kaçtane atatürk oldunu bilmedim için,solcuların veöğretmenlerin anlattığı ataürkten nefret ediyom,müdürlerin atürkünü hiç sevemedik, bu vali idolümüzdür!
    Cevapla
  • metehan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    demokrasiye bakın. ağzınızdan düşürmediğiniz demokratiklik bu olsa gerek vali alın şunları diyor korumalar zaten ne oldum delisi bizim demokratikliğimiz sadece isimde aynı demokratik kongo cumhuriyeti gibi
    Cevapla
  • Cem Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    siz de provakasyona gelmissiniz.... sürekli kameralar onunde ayni islemi yapiyorsunuz. Hakli olsaniz bile mevkinizin gücünü yanlis kullandiginiz anlasiliyor. siz kendi kendinize bunu yapiyorsunuz, Buradan yol bulanlar bu yolu her zaman kullanacaklardir, Provakasyon icin yarin karsiniza kucuk cocuklari da dikerler Cunki tavriniz belli, Ne yapacaksiniz cocuklara? Sizden dolayi sizi atayanlar zarar görmeye baslar, Bazi sorun ve problemler akil ile cozulmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi